Modeltreinshow Hardenberg

Home Forums Agenda/Evenementen Modeltreinshow Hardenberg

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #14203
  sw
  Deelnemer

  Na het grote succes van vorig jaar organiseer ik, Sybrân, samen met de andere leden van Modelspoorgroep De Railspijker en stichting Hardenberg promotie de Modeltreinshow Hardenberg.
  In een leeg staand kantoorpand in het centrum van Hardenberg laten wij het publiek onze en andere treinbanen zien.

  Ook zal er voor de Ho-modelautoclub promotie worden gemaakt. En daarvoor zijn wij ook nog op zoek naar leden die het leuk vinden hun modellen te tonen aan het publiek.
  We beginnen zat. 15 november en stoppen 20 december en zijn daar tussen iedere zaterdag en donderdagavond open voor het publiek. Lijkt het je leuk, laat dan even een berichtje achter.

  Je hoeft natuurlijk niet alle zaterdagen, een paar zijn er al gevuld; zo komt oa Jurgen met zijn bieten diorama’s.

  Ik hoor graag van jullie

  Groet Sybrân

  #14213
  Ricardo
  Moderator

  Wat een leuk idee. Jammer dat het net te ver is.

  #14214
  bema
  Deelnemer

  Als je het volgend jaar weer organiseerd denk ik dat ik wat modellen naar de modelbouw dag stuur en dan kunnen ze blijven tot na jou show, als ex Hardenberger lijkt me dat wel wat

  #14358
  Webmaster
  Sleutelbeheerder

  “Na het succes van vorig jaar organiseren Stad Hardenberg Promotie en Modelspoorgroep “De Railspijker” weer een modelspoorshow in het centum van Hardenberg.” zo begint de flyer. Verderop is te lezen: “Er zullen verschillende modellen of diorama’s van leden van de HO-Modelautoclub Nederland te zien zijn.”
  Lees hieronder de hele flyer met alle gegevens over data, tijden en locatie. Indien gewenst is er ook een pdf beschikbaar.

  Flyer Hardenberg Modelspoorstad pagina 1

  Flyer Hardenberg Modelspoorstad pagina 2

  #14464
  Webmaster
  Sleutelbeheerder

  Vanaf vandaag is iedere donderdagavond en zaterdag Oosteinde 19-21 open om modelspoorbanen van de Modelspoorgroep ‘De Railspijker’ te bekijken. Op alle zaterdagen zal iemand van de HO-Modelautoclub Nederland aanwezig zijn om zijn automodellen te tonen en onze club te promoten.

  Datum Aanwezig namens Ho-modelautoclub
  15-11-2014 Ron van der Velpen
  22-11-2014 Huub Houben
  29-11-2014 Jan Jongman
  06-12-2014 Ron van der Velpen
  13-12-2014 Ron van der Velpen
  19-12-2014 Jurgen Maassen
  20-12-2014 Jurgen Maassen

  Toegang is gratis, dus kom gerust even kijken als u in de buurt bent.

  #14595
  sw
  Deelnemer

  StockExchange
  HARDENBERG – Modelspoorgroep De Railspijker is weer in Hardenberg neergestreken met treintjes die door hun eigen wereldje rondrijden.
  Ook bij deze tweede jaargang trekt dit treinen in het klein weer veel hobbybouwers en vrijetijdsconducteurs, die met geconcentreerde blik naar het wagenpark en de minutieus gebouwde omgeving kijken.

  Tevreden komt Hardenberger Willem Maathuis met zijn vrouw uit het voormalige arbeidsbureau. “Een brug die onder stroom staat los koppelen. Ik heb even goed gekeken hoe zij dat oplossen”, vertelt hij nog nadenkend over de oplossing. Ook hij is hobbyist en heeft thuis een kamer van twee bij vijf meter tot zijn beschikking om een rondje om de kerk te maken. “Nu ben ik bezig met het bouwen van station Meppel in het klein. Dat betekent veel foto’s opzoeken van het station en dat weer namaken van karton. Mijn treintjes zijn echt ontspanning voor me”, vertelt hij en zijn vrouw vult aan dat hij vooral heel veel geduld heeft.

  Wat is er eigenlijk te zien bij deze show die tot en met 20 december op donderdagavond en zaterdag geopend is? Van een piepklein auto-ongeluk en een neergestort vliegtuig langs de miniatuur rails wordt je natuurlijk niet vrolijk. De stadjes daarentegen waar treinen precies volgens het boekje rijden maken dit weer goed. Verder zijn er bosgebieden en lieflijke bergen die je op vakantie wanen in het centrum van Hardenberg. Erlangs lopen bezoekers die toch weer even iets kinderlijks kunnen hebben. Sybren Wiersma is een van de mannen die de treinen in goede banen leidt. Vanaf de commandoplek achter het afzetlint heeft hij de regie in handen. Thuis heeft hij een hele zolder tot zijn beschikking, met een zelf bedacht en ingericht decor. “Het bouwen van het landschap is mijn grootste genot”, vertelt hij over zijn passie. Is een landschap klaar, dan is eigenlijk voor hem de lol ervan af en bouwt hij weer verder op een andere plek. Een oud bouwplan veegt hij gemakkelijk weg. Zo voorkomt hij ook meteen achterstandswijken op zijn zolder. Huub Houben heeft zijn eigen standje, van de Modelautoclub. Hij bouwt en verbouwt eigenhandig de piepkleine 1 op 87 autootjes die her en der stil staan langs de lijn. Hij is soms wel 60 uur bezig om een autootje anderhalve centimeter smaller te maken, omdat naar zijn mening de verhoudingen niet kloppen. “Dat betekent plamuren, schuren en zagen. Dat priegelwerk is juist de uitdaging. En soms mislukt het en dan breekt alles.”

  #14596
  sw
  Deelnemer

  Bovenstaande is te lezen op de Stentor online.

  Huub je werk wordt wel gewaardeerd, en nogmaals bedankt dat je er was.

  Gr. Sybran

  #14597
  Huub Houben
  Deelnemer

  Graag gedaan Sybran, als het volgend jaar weer is en het laat het voor mij toe dan kom ik zeker weer om de club te promoten.
  Het voorval in het artikel over het versmallen van een model ging over 1,5 MM hij was hierover zo verbaasd dat wij het zo precies deden dat hij er in het artikel 1,5 CM van gemaakt heeft.

  Huub

  #14635
  bema
  Deelnemer

  anderhalve cm smallere cabine, blijft er weinig van over, hele dunne chauffeur en geen bijrijder 😉

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Het onderwerp ‘Modeltreinshow Hardenberg’ is gesloten voor nieuwe reacties.