Liebherr kranen

Home Forums Vrachtauto’s Liebherr kranen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #6287
  Erik-Jan
  Deelnemer

  de nieuwe WSI 9-asser is in m’n diorama gearriveerd…

  past toch goed bij het Herpa model en de beide Siku’s !

  #6290
  Erik-Jan
  Deelnemer

  de nieuwe Herpa Liebherr kraan van 1.20m gaat nooit passen in dit diorama, maar past ook niet in m’n budget (gaat 200 tot 400 euro kosten), het kost je iets van 18 maanden verzamelen, en je krijgt er een heel regiment diepladers bij 🙁

  #6293
  Marc
  Deelnemer

  Ben ik niet met je eens Erik-Jan. Je kan de kraan in transport opstelling ook als apart verzamelobject/serie zien. En omdat Herpa de kraan in delen ontwikkeld (denk ik), maakt en verkoopt is het voor iedereen (inclusief Herpa) nog betaalbaar te houden. Alles bij elkaar is een heel bedrag, dat weet ik ook. Maar van Herpa weet je wel dat het komt en in een goede bekende kwaliteit. Op het moment zie je veel reklame voor een James Bond auto die in onderdelen in een tijdschriften serie verkocht gaat worden, ook iets van 18 maanden en in totaal iets meer dan 1000,- euro. Maar als daar de verkopen tegenvallen kan het zomaar zijn dat de serie verdwijnt en je met een half model zit. Nu heb je in ieder geval een mooie lading op een vrachtauto.

  #6294
  Erik-Jan
  Deelnemer

  Marc, je hebt een punt !

  Maar ik blijf het een hele investering vinden, en daarbij: m’n vitrineruimte is beperkt 😉

  #6295

  Tuurlijk ben ik ook blij met deze kraan. Eindelijk weer eens iets dat niet door een kleinseriefabrikant wordt uitgebracht (uiteraard met alle respect voor de kleinseriefabrikanten!).
  Dat de kraan inclusief transport komt is enerzijds wel leuk, anderzijds zit ik niet te wachten op -tig eenheden. Mogelijk dat die dan t.z.t. van de hand worden gedaan, scheelt ook weer in de totale investering.
  Anderszijds zou je mogen verwachten dat Herpa nu ook met een hoogbed ballastoplegger komt. Dan kan het transportdeel wel weer interessant worden.

  Er gaat een foto rond (onder andere hier: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/313833_500839086624104_1374701548_n.jpg) waaruit af te leiden is dat Herpa in 2014 de kraan wel compleet heeft, maar dat is dan nog met korte hoofdmast en verder geen jib of derrick.

  Maar goed, ik probeer me verder afzijdig te houden van speculaties. Eerst maar eens zien wat in de nieuwe MaBstab staat.
  Uiteraard ben ik altijd wel benieuwd naar goed onderbouwde info vanuit Herpa.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.