Herpa miniaturen op 1/87 van BMW

Home Forums Personenauto’s Herpa miniaturen op 1/87 van BMW

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #763
  konrad
  Deelnemer

  Tot voor enkele jaren kwam de release van Herpa miniaturen 1/87 van nieuwe BMW modellen binnen het deaelernetwerk haast gelijktijdig met de lancering van de echte wagens . Het blijft akelig lang wachten op de verdeling bij de BMW dealer van de nieuwe 6 , de nieuwe 5 sedan en touring , de nieuwe 3 sedan op schaal HO . Welke is de intentie precies van het BMW hoofdkwartier inzake de verdere commercialisering van de Herpa schaalmodellen 1/87 ?

  Kent iemand met kennis van zaken de ware toedracht van bv. licentie – of productieproblemen of dergelijke ?

  Zal ons geduld vooralsnog beloond worden ?

  #782
  Erik-Jan
  Deelnemer

  3 sedan komt binnenkort uit van Herpa, 5 sedan en touring zijn er al een tijdje.

  van de 6 (coupe, cabrio en sedan) heb ik nog nergens iets gelezen…

  #784
  konrad
  Deelnemer

  Akkoord wat betreft de verdeling van de Herpa serieprodukten door de betere modelbouwhandel . Maar ik bedoel eigenlijk de verdeling van de betreffende Herpa schaalmodellen in traditionele luxeverpakking door de BMW concessiehouder . Ik heb van de uitleg hierover door de BMW importeur in België geen jota verstaan .
  De Duitse BMW webstek laat evenmin verstaan dat de nieuwe modellen in HO beschikbaar zouden zijn .

  #785
  Erik-Jan
  Deelnemer

  ok,

  ik koop eigenlijk alleen bij de modelbouwwinkels in de regio en af en toe op een beurs, via autodealers e.d. heb ik tot op heden geen ervaringen.

  #802
  Marc
  Deelnemer

  BMW geeft sinds een aantal jaar geen industrieopdrachten meer uit in 1:87. ALs Herpa (of een andere fabrikant) een BMW model wil maken moeten ze de mal helemaal zelf betalen. En dan wordt het rekenen, haal ik mijn investering er weer uit.

  #844
  marreko
  Deelnemer

  De 5-serie is nog wel van herpa afgenomen terwijl dat niet meer de bedoeling was en de laatste X3 is helemaal niet als ‘werbemodelle’ door BMW uitgebracht, alleen als ‘normaal’ herpa model. Dat is jammer, je mist toch de opdrukken van logo’s, chroom en achterlichten wat een model toch af maakt.

  #4298
  konrad
  Deelnemer

  Zie hier een proefballonnetje, met de bedoeling Herpa vooralsnog te overhalen om een grotere diversiteit aan BMW modellen te ontwikkelen : één of andere gezamelijke strategie van menig Herpa dia-hard-fan.
  Bv. het respectievelijk invoeren door Herpa van een bindende voorintekening met minimaal quotum alvorens Herpa effectief tot ontwikkeling en produktie overgaat, of veel verder gaand – maar waarom ook niet – het intekenen op Herpa bedrijfsobligaties, als het ware Herpa voor én door verzamelfanaten.
  Iemand van jullie een beter idee, of toch zin om één van deze pistes mee te helpen aankaarten bij Herpa?

  #4299
  Cor-DutchArt
  Deelnemer

  Ik denk niet dat er in Nederland veel mensen warm zullen lopen voor dergelijke acties.
  Maar je weet nooit he.
  Als het nou om een Daf 55 van NEO ging….

  #4311
  konrad
  Deelnemer

  “De gustibus, de coloribus non disputandum.” Topic is én blijft allesbehalve de vraag aan Herpa om met iets compleet nieuw te beginnen, maar wel om terug aansluiting te vinden bij wat ooit een jarenlange traditie was. Namelijk om naast de meer doordeweekse modellen, eveneens de wat stijlvollere modellen op HO schaal uit te brengen, zoals BMW M1 & 6 coupé/cabrio ( en wie weet 6 gran’tourismo ) , Mercedes CLS ( en waarom niet de shooting break ) of C coupé.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.