Flink uitgebreide BERICHTENVARIA 2020-82

Dit is een flink uitgebreide aflevering en dan vooral door wat mededelingen die BREKINA de afgelopen dagen heeft gedaan over de ontwikkelingen rond komende nieuwe modellen en daarbij horen dus ook de afbeeldingen. Meest in het oog vallend natuurlijk de aangekondigde “Ferrari-set”, die mogelijk nog voor kerst geleverd kan worden. Een mooi komplete set met de geheel nieuwe Fiat 642 als de racetransporter, twee modellen van de Ferrari F-156 ‘Sharknose” formule 1-wagen (ook nog een body in de transporter) en een set figuren met monteurs, twee coureurs en natuurlijk baas Enzo; de prijs voor dit moois ligt even onder de 100 Euro maar dat lijkt het me wel waard:

In november dan denkt Brekina de modellen van AEC Routemaster dubbeldekker …….

….. en de modellen van de Fiat 690 6×2 met opleggers te kunnen leveren (zo links en rechts schijnt de tankwagen van “AGIP” op voorhand al te zijn uitverkocht!):

Binnen enkele dagen al in de handel dan de eerste ook nieuwe modellen van de MAN 750 HO bussen:

Tegenwoordig zit Brekina in de stal van de Model Car Group, die ook de PCX87-modellen er bij voegt; binnenkort zijn er deze nieuwe modellen al te verwachten:

Als afronding van de nog te verschijnen nieuwe modellen dan ook nog een plaatje van het nieuwe model van de VW Kever ‘Ovaaltje’, die Busch in november in wat meer kleuren denkt te kunnen leveren:

Okee, nu dan tijd voor al wel verkrijgbare modellen met te beginnen de twee modellen van de Audi A6 Avant in oude- en nieuwe “Politie”-striping, Herpa/De Kleine:

Nog een mooi nieuwtje ook van Herpa zelf: BMW als “Taxi”

Nog maar eens een model van Brekina: deze VW Samba “Blaguss” is gemaakt voor de Austrian Car Collection:

Nog eens wat andere afbeeldingen van wat Peugeots van SAI-Collections (onder deze hoek valt het wel mee met die voorruit):

Voor de MHI Märklin-handelaren is er van Schuco al een tijdje deze verpakking voor de verkoop met een aantal verschillende Schuco-modellen; geen nieuwe modellen maar misschien dat er net dat ene exemplaar tussen zit wat u graag wilt hebben:

Naast het eigen “Müller”-model van de Wiking T1 is er nu ook één van de door Müller overgenomen drogisterijen van “Obletter” uit München (te vinden in de eigen onlineshop van Müller):

Binnenkort zijn de voor oktober aangekondigde nieuwtjes van Wiking in de handel, maar de vijf modellen die in de aanbieding zijn gezet zijn al in de eigen Wiking-Shop verkrijgbaar:

Ook nog een paar afbeeldingen van de modellen die in augustus zijn verschenen:

Opvallend en mooi nieuws voor de liefhebbers van intermodaal verkeer: van ESU zijn er nu nieuwe wagons met heel gedetailleerde en te openen containers (zouden ze die ergens vandaan hebben?):

Tot slot nog een apart nieuwtje van Artitec met een heerlijk nostalgisch tintje: een set oude tekentafels met ook passende stoelen; achter zulke tekentafels heeft ondergetekende in vroeger dagen ook heel wat uurtjes doorgebracht:

0 gedachten over “Flink uitgebreide BERICHTENVARIA 2020-82

  • Wij ‘kregen’ een set Steadler-pennen op de HTS. Ook op zo’n set leren tekenen. Papier opspannen, kader uitzetten, aanzichten op de juiste plek. Als je klaar was, kalk-papier en inkten. Fouten met een scheermesje wegkrabben en opnieuw doen. En dan al die ‘schaatsmallen’ niet te vergeten.

     

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.