ESSO-modellen, deel 9

Even een soort ’tussendoortje’. Al eerder had ik het over de set van het zwaar door Esso gesponsorde “Tiger Racing Team Dehnhardt” met de Wiking racetruck en de MB SK racetransporter. Die set blijkt dus geregeld te zijn door B&S wat uit de inlegvel bij de set duidelijk is. Later is wat aan het uiterlijk veranderd, zoals te zien bij de SK trekker van het team

Want dat uiterlijk komt terug op een tweede set die later is verschenen met weer de Wiking racetruck en de B&S SK voor de transportoplegger, ook weer in geschenkdoos:

Overigens heeft de racetruck met nr.1 van Wiking ook gediend als promotiemodel voor Mercedes-Benz:

Er blijkt ook door Herpa een promotiemodel van een SK van het team Dehnhardt te zijn gemaakt, een losse trekker in PC-vtirine voor het Euromagazine van Mercedes-Benz:

En daarna is er van Herpa nog een exclusief model geweest met de Actros I als trekker voor een mooie integraal gesloten transportoplegger; op die oplegger is al het model van de opvolger van de SK racetruck, de Atego racetruck te zien:

En van de MB Atego racetruck van Dehnhardt maakte MGM/Trumpeter een heel fraai model, mooi gedetailleerd met prima opdrukken tot op de banden aan toe:

U ziet het model hierboven heeft nr. 7 maar er is ook een MB promotiemodel geweest met nr. 1 opgedrukt:

Die Atego-modellen waren zo’n beetje het laatste ‘kunstje’ van MGM/Trumpeter, want het is daarna als merk verdwenen. Voor de volledigheid hier dan nog wel het model van de opvolger Atego dat enige tijd later plotseling van New-Ray als redelijk eenvoudig diecastmodel in 1/87 verkrijgbaar was (ik trof het indertijd in een Frans tankstation aan).

Er wordt nog steeds met trucks geracet maar modellen van de huidige trucks zijn er niet.

In het volgende deel terug naar de ‘echte’ Esso-modellen, maar dan komen de heel verschillende en soms ook heel oude modellen aan de orde.

(Terug naar deel 8)

0 gedachten over “ESSO-modellen, deel 9

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.