ESSO-modellen deel 14

Het overzicht met Esso-modellen sluit ik af met een overzicht van wat zaken rond tankstations en dergelijke, die zonder tankwagens niet zouden bestaan. Voor de sfeer een oud plaatje uit Zweden uit de tijd dat ze daar nog links reden. Er worden door aardig wat aanbieders modellen van tankstations en dergelijke aangeboden, een aantal is bijvoorbeeld al bij Busch en Kibri voorbij gekomen. Maar er zijn er meer (geweest). Ons vaderlandse Artitec heeft een leuke kit van dit kleine, vrij klassieke tankstation:

Het Franse SAI Collections heeft een Peugeot Garage met Esso-tankstation inclusief een model van een Peugeot 203 in het programma:

En daar kunnen deze pompen bij gezet worden …..

…. of zelfs nog oudere types pompen:

Wie kent dit aparte tankstation met ronde bar en draaiend Esso-bord bovenop van Faller nog:

Bij het vroegere Faller AMS-systeem werd ook dit tankstation met “Express Wäsche” aangeboden, dat later weer gewoon als kit werd aangeboden:

En later biedt je dat allemaal gewoon weer aan in een andere doos:

Wat recenter en meer modern ogend is dit tankstation van Faller, dat we nog meer zullen tegenkomen…..

 

….. want dat Faller station is dus gewoon weer een heruitgave van de vroegere kit van Pola, als merk opgegaan in Faller:

Van Vollmer daarentegen is er een echt ‘oud’ tankstation annex garage:

Ook bij PIKO kun je een Esso-tankstaion annex garage vinden ……

……. en een kompleet tankdepot (overigens als losse onderdelen ook aangeboden):

Maar kijk: dat tankstation annex garage van Piko is een heruitgave van een vroegere kit van Heljan

In Amerika werd in vroeger tijden een Esso-tankstation aangeboden als Minikit van AHM en dat is weer dezelfde kit als van Pola en nu Faller:

En datzelfde tankstation annex garage zien we hier ook als TycoKit maar dan wel in Exxon-uitvoering:

Erg aardig is dit strakke Exxon-tankstation van A-Line:

Weer van wat andere orde is dit tankstation van Plasticville USA wat zo te zien die merknaam alle eer aan doet:

Je kunt de boel ook van licht voorzien:

Hier wil ik het bij laten, er zijn vast nog wel meer zaken met een link naar Esso-modellen te vinden en misschien heb ik zo hier en daar ook nog wel een model van een tankwagen over het hoofd gezien. Maar ik denk toch dat het een goed overzicht geeft van wat er zoal aan Esso-modellen is (geweest); tijd voor een ander overzicht. Met de Esso-tijger sluit ik het hier af:

(Terug naar deel 13)

0 gedachten over “ESSO-modellen deel 14

  • Niets met modellen te maken,maar in de laat 60er jaren kon je bij Esso een kaartje laten afstempelen,en als het vol was kreeg je een 45rpm plaatje van The Shoes.Op de voorkant stond de DAF F2 racewagen en een brommertje uit die tijd,en de 4 heren erin en erop.Het nummer was speciaal door Theo van Es voor Esso geschreven,en heette “Tank Esso Mix”,op de b-zijde “He spoiled the days”,wat dus niets met Esso te doen had.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.