Een paar opmerkelijke modellen

Zo nu en dan kijk je eens op het wereldwijde web op de een of andere veiligsite en dan kom je wel eens een opmerkelijk model tegen. Vlak bij huis eigenlijk het volgende opmerkelijke model:

Z-WSI Zeewolde 01

Een opmerkelijk WSI-model: een MAN TGX met trailer met reclameopdruk voor “Trekkersveld”. Nu is dat ‘Trekkersveld’ een bedrijventerrein in Zeewolde, waar onder andere een paar welbekende transportbedrijven hun plek hebben zoals Wolter Koops en Bakker-Logistiek. Maar dit is niet het eerste model met reclameopdruk voor het ‘Trekkersveld”. Eerder was er al eens een Actros met niet zo opvallende trailer ook van WSI:

Z-WSI Zeewolde 02

Als je dan eens kijkt naar een website waarna verwezen wordt, kom je niet zo veel verder. Dat lukt wel bij de website van de gemeente Zeewolde, waar het dan over “Zeewolde Zakelijk” gaat. Daar wordt je in eerste instantie ook niet zo veel wijzer dan dat één van de bedrijfsterreinen inderdaad “Trekkersveld” heet. Maar er staat ook een verwijzing naar een facebookpagina van ‘Zeewolde Zakelijk” en daar zie je wat fotootjes van hun presentatie op de expositie “Transport Totaal” in Hardenberg. Met o.a. dit fraaie plaatje:

Z-WSI Zeewolde 03

Ja, daar staan die doosjes met die MAN weer (al blijkt na even verder speuren dat die foto al in 2014 is gemaakt op dezelfde expositie). Maar er staat ook een plaatje van een vitrine met wat Tekno-modellen van Wolter Koops en ook nog wat andere WSI-modellen in 1/87:

Z-WSI Zeewolde 04

De kwaliteit van die foto is niet zo best maar je ziet wel weer een witte MAN trekker maar nu met een andere oplegger met reclameopdrukken en een ander doosje. Zichtbaar is het grote ‘Zz’ als beeldmerk van “Zeewolde Zakelijk”. Het aardige is nu dat die oplegger wel veel lijkt op de oplegger die bij transportbedrijf Wolter Koops zelfs in tweevoud in gebruik is (geweest?). Weliswaar zijn er verschillen maar toch:

Z-WSI Zeewolde 05

Dus als u een heel apart model van Wolter Koops wilt: trailer kombineren met een Herpa of AWM trekker?

0 gedachten over “Een paar opmerkelijke modellen

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.