Een Ferrari racetransporter in H0

Z-Fiat Ferrari 01

Een Ferrari racetransporter uit begin jaren 80. In de afgebeelde vorm was die er niet, de Fiat trekker is duidelijk een wat aangepast Herpa-model, dat toen nog met stuurbare voorwielen werd geleverd. Natuurlijk mogen in de grille de kleuren van de Italiaanse vlag niet ontbreken.

Z-Fiat Ferrari 02

De oplegger is van het Argentijnse merk Galgo, dat begin jaren ’80 een heel serietje racetransporters van F1-raceteams uit die tijd in model bracht. Die opleggers werden ‘getrokken’ door een model van een Scania 110/111 torpedo en die Scania was eigenlijk de reden om die modellen bij Danhausen aan te schaffen, mooie basis voor een ombouw. Hier een afbeelding van die Scania met “Coca-Cola”-trailer.

Z-Fiat Ferrari 03

Die oplegger was simpel voorzien van een omlopende sticker. Met Roco wieltjes eronder en nog wat kleine aanpassingen toch een passabel model.

Z-Fiat Ferrari 04Z-Fiat Ferrari 05

Waarom Galgo bij dat Ferrari-model niet de Fiat trekker gebruikte, die ze ook in model hadden zoals bij de Alfa Romeo-variant?

Z-Fiat Ferrari 06

Naar verluidt werden de modellen ergens in Italië gemaakt (dat zou zo maar de fabrikant van o.a. Politoys geweest kunnen zijn). Het merk Galgo bestaat sinds 1985 niet meer.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.