0 gedachten over “‘Dikke DAF’ van Modelbouw Overloon

  • Hoi;

    Ik heb er inmiddels een paar binnen, mooi spul met veel fragiele onderdeeltjes maar vooral mooi !!! heb voorlopig geen tijd om te bouwen maar ben er heel content mee …

    Groet

  • dat word zo langzamerhand een mooie verzameling van NL militaire modellen, nu de YA314 en YA616 nog en de YA126(zelf les op gehad in Blerick in 1977 om daarna met een echt militair voertuig te rijden Volkswagen T2 Combi of een DAF YA66…….)

  • Hallo Cor;

    Boven is de artillerietrekker afgebeeld, deze heeft een kortere laadbak met een open spijlenachterklep en een naar achteren onder de wagen uitstekende koppeling voor een geschut of een munitietrailer. Er was daar ook een lier aangebracht, midden onder de wagen was er een valspoorn waarmee de wagen zich bij het lieren kon vastzetten [of het model die ook heeft heb ik nog niet bekeken].

    Onder is de vrachtuitvoering afgebeeld, deze heeft een gesloten achterklep en een iets langere laadbak met daaronder aan de achterzijde een gewone aanhangerkoppeling.

    Groet

  • Cor: de smiley heb ik ooit gevonden en op Buzzybee voorgesteld en daar zit hij nu in het standaard assortiment. Ik heb ‘gewoon’ de link naar het gif-je tussen de [IMG][/IMG]code gezet.

  • Bij het origineel is de laadruimte bij beide voertuigen zodanig uitgevoerd dat je geen laadvloer hebt maar een 3-delig geheel van hoog aan weerszijden en laag in het midden, je krijgt dan i.d.d. het effect van zitbanken en dat is ook zo bedoeld, bij de artillerietrekker is dit door de spijltjesklep goed te zien.
    Bij de wagens hoorden houten planken die via richeltjes in de rand van de hoge gedeelten over de verlaagde middenvloer konden worden gelegd, hierdoor kreeg je alsnog een vlakke laadvloer die echter daaronder ook nog bergruimte had.

  • Evert Buikema zegt:

    Heb vandaag de cargo uitvoering via de post ontvangen. via modelbouw Overloon
    Mooie resin onderdelen, goed gegoten.
    Geen messing ets delen, wel decals
    super mooie kit.

  • Klaas, bij mijn weten produceert ArsenalM alleen 1:87. Daarnaast was al op een Duits militair 1:87 forum dit model aangekondigd. Ik ben benieuwd hoe jij aan de wetenschap komt dat het een andere schaal is. En welke schaal is het dan?
    Jeroen

  • Vandaag de Arsenal M versies ontvangen. Eerste indruk tov de Dinissen (DM) versie is dat de Arsenal M (AM) versie luchtbel vrij gegoten is (en dan heb ik het over ingesloten luchtbellen en niet over de ‘Focus’ luchtbellen). Tevens geen verschil bij AM in lengte tussen de beide baklengtes. Tevens is de AM cabine anders dan de DM en smaller (scheelt zo’n 1,5 mm (breedte raam)). In het Dikke Daf Familie boek van Hans Stovelaar kan ik zo gauw geen originele maat vinden van het raam. De modellen zijn ook anders geconstrueerd en details zijn ook anders. Bij AM zit ook een losse constructie om een stuk geschut boven de cabine te plaatsen (zie foto pagina 29). Bij AM kan je het model ook bouwen zonder deuren, de stoffen kan zit er twee keer bij, 1 x met deuren en 1 x zonder deuren. En nu wachten wat Artitec ervan maakt 🙂

  • En ondertussen het eerste model van Artitec binnen. Het grootste verschil is dat er op het model van Artitec geen “jaarringen” 3D printer zichtbaar zijn. Daarnaast zitten er diverse etsdelen bij. Aan de andere kant is het chassis een stuk minder gedetailleerd. Gelijk even de breedte van de cabine gemeten en die is smaller dan het DM model, maar breder dan het ArsenalM model ………… Tijd voor een kritische vergelijking!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.