De zwarte whisky-wagens van WIKING

Via via werd ik gevraagd of ik geen interesse had in een serietje bijzondere Wiking-modellen. Nu ben ik zelf niet zo van die bijzondere modellen maar dit serietje met helemaal en echt bijna sinister zwarte modellen is wel een heel aparte. Ik lust wel een whisky op z’n tijd maar deze serie heb ik toch maar voorbij laten gaan. Dat is natuurlijk geen reden om die modellen nog eens onder de aandacht te brengen.

In 1993 liet Johnnie Walker Duitsland dit aparte serietje als “Werbemodell” door Wiking maken om de Black Label whisky onder de aandacht te brengen, misschien ook wel specifiek onder dat van de verzamelaars.

Deze “Classic Car Edition” bestond uit maar zes modellen van, inderdaad, klassieke Wiking-modellen van wat je ook klassiekers mag noemen. Opvallende modellen echt helemaal in het glimmend diepzwart tot en met de velgen en het eventuele interieur op enkel een paar witgemaakte koplampen na.

Verschenen zijn de Jaguar Sport en de Jaguar E-Type,  ……

…… de Horch 850 en de BMW 328 …..

……. en de Mercedes-Benz 540K en de Rolls Royce ’51.

Ze waren wel zo vriendelijk om de slogan “Please don’t drink and drive” ook op de verpakking te laten drukken:

0 gedachten over “De zwarte whisky-wagens van WIKING

  • Ik ben niet zo’n whisky-drinker en ook niet zo’n liefhebber van deze zwarte modellen, maar ik vind dit wel een heel leuk bericht. Dank je Jan!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.