De wonderlijke DAF van EFSI

Ik denk dat de meesten wel het aloude model van de Mercedes van EFSI uit de jaren ’70 kennen. Die was er in heel veel uitvoeringen o.a. in die van het toen nog gewoon Delftse Calvé:

Maar niet velen zullen het bestaan kennen van het tweede model dat EFSI voor Calvé maakte, want dat is één van de meest wonderlijke modellen: de vorm van de Mercedes werd zodanig bewerkt dat er een DAF in te herkennen moest zijn. Om dat te verduidelijken werd er ook nog eens wat overdreven groot “DAF” in de grille gezet:

Het is goed mogelijk dat ze bij DAF en daardoor later ook bij EFSI zo van het resultaat zijn geschrokken, dat niet lang daarna het echte model van de DAF 3300 het licht zag. Op dat laatste model waren ze bij de SpeelgoedRAI van 1983 (ja, die is er geweest en daar was ook EFSI met verkoopkantoor Holdi aanwezig) best trots op. Het leverde mij dit promotiemodel op:

PS.

Calvé is niet meer in Delft, alleen een bordje bij het nu desolaat ogende terrein met de mededeling dat je je bij de portier moet melden herinnert daar nog aan.

0 gedachten over “De wonderlijke DAF van EFSI

  • Inderdaad een curieus model,die van Calvé. Aangaande de 3300,ik koop er wel eens één alleen voor de grill,die is perfect en past met enig vijl-en schuurwerk precies in de modellen van Kibri en Herpa. Ze zijn voor een appel en een ei te koop,soms in de OVP.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.