De Sprinter in model, deel 2

In 2000 krijgt de Sprinter-serie een uiterlijk kleine facelift met wat gewijzigde grille en nieuwe koplampen als meest zichtbare veranderingen. Voor de modelauto-fabrikanten ook een reden hun modellen aan te passen en soms nieuwe versies toe te voegen. Het verschil in model is niet zo groot en dan moet je vaak goed kijken of het een facelift-model is of toch niet. Ook nu mag Wiking ‘Werbemodelle’ aan Mercedes-Benz leveren. Daarvoor hebben ze de modellen aanmerkelijk verbeterd o.a. nu wel met apart ingezette koplampen en achterlichten en meer dakvarianten.

Uiteraard verschenen ook de seriemodellen met de facelift zoals deze:

Een nieuwe ontwikkeling was de Sprinter met ambulance-opbouw die er al in een aantal varianten is (geweest):

Ook Herpa kwam natuurlijk met de facelift en ook zij leverden “Werbemodelle” aan MB zoals deze:

Dan kwamen er ook seriemodellen als deze neutrale uitvoeringen:

Maar ook wel wat nieuwe ontwikkelingen zoals hier de pakketwagen voor “DHL” op lange wielbasis ……

…… en ook de speciale versie met ambulance-opbouw …..

….. en die verschenen naast de andere blauwlichtvoertuigen; bij MB Nederland was er 2003 deze leuke taxi-ste:

Verrassend mengde zich Rietze tussen de Sprinter-aanbieders al was het wel alleen met Sprinters met speciale ambulance-opbouw waarvan meerdere uitvoeringen verschenen zoals deze:

Schuco bleef ook niet achter met de facelift van de diecastmodellen uit Chinese (= High Speed) productie, hier een paar verschillende uitvoeringen:

High-Speed leverde de Sprinter ook aan het toen nog bestaande Model Power, die deze uitvoering als kerstmodel van FedEx maakte:

High-Speed zelf maakte in die tijd ook eigen en soms interessante varianten zoals deze:

Tussen de goedkope ‘Biertruck’-modellen doken een enkele keer andere diecastmodellen van de Sprinter uit Chinese produktie op, waaronder ook modellen van de facelift-Sprinter (al is dat soms nauwelijks waar te nemen). Als enkele vertegenwoordiging van die categorie deze van een biermerk uit Tsjechië::

In 2006 komt Mercedes-Benz (nog steeds samen met Volkswagen) met een grotere ‘update’ van de Sprinter, die dan ook als Sprinter 2 wordt aangeduid.. Daarover het volgende deel.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.