DE RIJKE-modellen

Het fundament voor de huidige De Rijke Groep is al in 1945 gelegd. In dat jaar kocht oprichter, dhr. Cees de Rijke, de eerste echte vrachtwagen van het Amerikaanse leger. De activiteiten waren in het begin vooral gericht op het vervoer van melk en vee. In die eerste jaren was de regio rond Spijkenisse en Rotterdam het voornaamste werkterrein. Door de jaren heen is het familiebedrijf flink uitgebreid. Vanuit de hoofdvestiging in Spijkenisse is De Rijke nog altijd een zelfstandig opererend familiebedrijf: uitgegroeid van een vervoerder tot een complete logistieke dienstverlener met een uitgebreid netwerk van vervoersstromen en vestigingen door geheel Europa.

Aanleiding tot het volgende overzicht van de modellen van De Rijke is eigenlijk de spoorwagon met twee bulkcontainers verschenen van KombiModell; die bulkcontainers had ik met mijn weten niet eerder gezien bij de tot nu verschenen truckmodellen. Omdat ik dat even ging checken die truckmodellen maar gelijk in dit overzicht gezet, zo veel waren het er nu ook weer niet. Of het helemaal compleet is durf ik niet te zeggen maar meer kon ik er niet vinden.

Als eerste het enige model dat er van Herpa bekend is, verschenen in 2008:

AWM was er al wat eerder bij want al in 2006 verschenen er eerste modellen:

In 2007 waren er 3 modellen:

In 2008 werd het onderstaande model aangekondigd, maar voor zover mij bekend is dat model nooit verschenen:

Wel kwam in 2008 dit model:

Daarna was het een tijdje ‘stil’ tot in 2013 deze twee modellen verschenen:

Met een voorbeeld:

Als laatste tot nu verscheen in 2014 nog dit model:

Op zich zouden er nog wel wat meer modellen kunnen worden gemaakt, basismodellen voor eens wat modellen naar oudere voorbeelden zijn er:

Of een recente met het huidige logo:

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.