De prototypes van LMS Models: het zijn NL-modellen

Er was wat onduidelijkheid rond de prototypes van LMS Models die in de GEMENGDE BERICHTEN 2018-83 werden getoond. Maar het gaat hier dus NIET zoals eerst veronderstelt om prototypes van Italiaanse wagentjes maar om heuse NL-modellen. De grotere wagen nog eens in beeld:

Misschien dacht u het ook al : ‘het lijkt wel een Spijkstaal-wagen’. En inderdaad, enig speurwerk op het internet leverde als voorbeeld op een vroegere commandowagen van (als het klopt) de brandweer van Nieuwegein en dat is een wagen gebouwd door Spijkstaal:

U ziet dat de details als ramen en kleppen kloppen met het voorbeeld:

Spijkstaal maakt nog steeds bijzondere voertuigen o.a. de electrische bestelwagens.

Het tweede model was wat minder bekend, maar net als Spijkstaal waren er meer kleine firma’s die dit soort winkelwagens bouwden. Er is ook een minder bekende firma geweest die werkte met de merknaam ‘Carventa‘ en één van die wagens diende dus duidelijk als voorbeeld voor het tweede model:

U ziet dat ook bij dat prototype de details overeen komen met dit voorbeeld:

Het is wel een hele stap als een Italiaanse kleinseriefabrikant als LMS-Models zich aan dergelijke modellen waagt. Voor de NL-liefhebbers zijn het natuurlijk wel interessante modellen. Er rijden ook nog wel wat van die wagens rond dus zijn er zeker meer varianten van te maken. Maar eerst maar eens afwachten hoe zich dat verder ontwikkeld.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.