De modellen van POST-KOGEKO

Wellicht heeft u het logo herkent, maar de meesten zullen de vrachtwagens van Post-Kogeko Logistics wel kennen van het distributiewerk voor wat grote supermarktketens. In de afgelopen jaren zijn er met enige regelmaat modellen van deze firma verschenen.

Vooraf een kleine toelichting. De geschiedenis van ‘Post’ gaat terug tot 1980 toen Dirk Post uit Maasland voor zichzelf begon, komend vanuit het grondverzet werd al gauw overgegaan op het containertransport en medio jaren ’80 ging men ook rijden voor ‘Kogeko’, een expeditiebedrijf uit Rotterdam gespecialiseerd in het vervoer van groente en fruit naar Engeland. Kogeko was in 1960 al opgericht door de heren Kompanje en Van Geest, vandaar de naam. Omdat er bij Kogeko geen opvolger was nam Post het bedrijf over, wat daarna leidde tot de vestiging van ‘Post-Kogeko’ in Maasdijk en het nieuwe uiterlijk met de ‘adelaar’. Meer info biedt de website van Post-Kogeko.

Z-Post Kogeko 01

Een eerste model in 1/87 was er van AWM, toen nog AMW, als één van de vroege NL-modellen: een MAN F90 met koeltrailer in het toen al oude uiterlijk, vrij snel daarna volgde het F90-model met het nieuwe uiterlijk:

Z-Post Kogeko 01a

Enige jaren later volgde een Scania met koeltrailer ook van AWM:

Z-Post Kogeko 02ab

Wat later weer gevolgd door een mooi en zwaar diecastmodel van WSI:

Z-Post Kogeko 03a

Bij het huidige wagenpark van Post-Kogeko is de rode kleur helemaal vervallen en is het logo prominent op verder witte trucks. Zowel van AWM als van Herpa verschenen nieuwere Scania’s met koeltrailer in die uitvoering:

Z-Post Kogeko 04

Post-Kogeko heeft in de jaren ook nog wat andere, ook wel bekende, activiteiten ontwikkelt, zoals Daily Fresh waarover we al in januari modellen lieten zien.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.