De modellen van BOERS TRANSPORT

Na het verhaal over M. Boers bij de verdwenen bedrijven kom je bijna vanzelf uit bij dat andere bedrijf BOERS TRANSPORT.  Dat transportbedrijf is in 1923 als P. Boers en Zonen in Monster van start gegaan, weliswaar met paard en wagen. In 1931 zijn de eerste vrachtwagens gekocht en is er groenten en fruit van de telers naar de veiling vervoerd. In 1958 is het bedrijf opgesplitst en zijn de internationale transportactiviteiten gestart met de nadruk op Duitsland en Zweden. Boers Transport was de laatste jaren voor het faillissement in 2010 gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer van groente en fruit naar Zweden, Finland, Frankrijk en Duitsland. Opvallend is dat als je oude foto’s van de vrachtwagens bekijkt er veel verschillende plaatsnamen als vestigingsplaats op staan, bijvoorbeeld van Monster via Maasdijk, Maasland en Westland (De Lier) tot Waddinxveen.
Na het faillissement heeft een deel van het bedrijf een doorstart beleeft onder de naam Quality Trans met vestiging in Poeldijk en veel transport voor het Noorse deel van de N&K Spedition.

Een paar jaar later werd de naam Boers Transport weer gebruikt, met onder andere een gestileerde windhond als beeldmerk, maar dat heeft ook maar kort geduurd, na 2015 is over dat bedrijf niets meer bekend.

Over naar de modellen, die uitsluitend door AWM zijn gemaakt. Midden jaren ’90 was er al deze Volvo combinatie:

Een tiental jaren later gevolgd door deze Volvo met koeloplegger:

Uit de Quality Trans-periode zijn geen modellen bekend, van de laatste jaren als Boers Transport weer wel met deze twee modellen:

Voor wie nog eens een nog oudere voorbeeld wil maken is er nog een decalvel:

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.