De historie van Boerema Transport in model, deel 3

Om het verhaal van Klaas Boerema over de historie van Boerema Transport in model kompleet te maken ook nog de afbeeldingen van de door hem gemaakte modellen van enkele van de overige en meer recente wagens, die onder andere voor internationaal transport werden gebruikt.

Z-Boerema 01

De firma gaat in 1965 internationaal rijden met een MAN ‘Pausbacke’ met huifoplegger (basismodel trekker van Brekina, huifoplegger grotendeels zelfbouw).

Z-Boerema 02

De eerste Volvo F88 bij de firma dateert uit 1968, nog een F88 met de ruitenwissers aan de bovenzijde (basismodel trekker Albedo met verplaatste ruitenwissers, huifoplegger grotendeels zelfbouw).

Z-Boerema 03

In 1971 gebeurde internationaal transport ook met deze Volvo F88 huifbakcombinatie (basismodel Albedo met weer veel zelfbouw).

Z-Boerema 04

Vanaf 1974 kwamen de Volvo F89’s in dienst zoals afgebeeld een F89 huifbakcombinatie en een trekker met huifoplegger (basismodellen weer Albedo en verder veel zelfbouw).

Z-Boerema 05

Toch nog een bietenwagen, deze Volvo F12 Globetrotter dateert uit de jaren ’90 (basismodel is van Albedo, opbouw en aanhanger weer zelfbouw).

Z-Boerema 06

Een overzichtsfoto met drie Volvo F12’s onder andere met huifopleggers in de kleuren/uitvoering van de NVO (basismodellen steeds Albedo met zelfbouw opleggers).

Z-Boerema 07

En tot slot nog wat meer moderne vrachtwagens (basis Herpa met grotendeels zelfbouw opleggers).

Foto’s: Klaas Boerema

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.