De duurste Ferrari in model

De duurste Ferrari’s zijn de nog bestaande exemplaren van de 250 GTO uit de jaren ’62-’64, vooral als ze ook nog wat racehistorie hebben. Vooropgesteld dat de wagen in showroom-conditie is kan een GTO tegenwoordig zeker meer dan 30 miljoen dollars of euro’s opbrengen.

Met de gedachte dat een 1/87-model dus ook wel flink wat geld zou kunnen opbrengen is kennelijk iemand in China, die zich ‘Madman 87’ noemt, aan de slag gegaan om het ultieme H0-model van de GTO te maken. Met dit werkelijk verbluffende resultaat.

Tot in hele kleine details is het voorbeeld in model in heel precies handwerk nagebouwd, de kleppen en deuren staan open om die vooral inwendige details ook te laten zien.

Het model wordt aangeboden met zelfs een extra nabootsing van de op zich al prachtige motor met versnellingsbak.

Enige nadeel misschien, de deuren en kleppen kunnen niet dicht, maar dat moet je met zo veel details natuurlijk ook helemaal niet willen. Mocht u interesse in zo’n model hebben dan gaat u dat zoals het bij zo’n model hoort een flinke duit kosten. Het afgebeelde model trof ik aan op de Britse afdeling van ebay met een vraagprijs van maar liefst 450 Engelse Ponden (en dat volgens de huidige koers nog altijd ruim 500 Euro)! Misschien kunt u dan nog uw eigen kleur kiezen, want modellen lijken er in meer kleuren te zijn gemaakt:

0 gedachten over “De duurste Ferrari in model

  • Is misschien veel geld maar lijkt mij niet duur als het handwerk betreft met zulke kwaliteit krijg je wel waar voor je geld.Zullen er vast ook geen honderden van gemaakt zijn.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.