De DAF van MAAG

Ook bij Herpa was er al vroeg vraag naar militaire modellen, maar dat hebben ze anders opgelost. De modellen naar militaire voorbeelden verschenen gewoon onder een andere naam: MAAG. Daarvoor hoefden ze niet zo ver te zoeken. Die firma bleek zich ook in het Dietenhofen van Herpa te bevinden, sterker nog: de bedrijfsleider van WDV Werbedruck, net als Albedo bekend van ‘eigen’ modellen op Herpa-basis, was Dieter Maag. En dan wordt wel duidelijk waar die militaire modellen vandaan kwamen. Hoe dan ook: er is ooit dit model van de DAF 95 met semidieplader in het militaire groen gemaakt als MAAG-model:

Z-Maag DAF 1 Z-Maag DAF 2

WDV is in 1994 opgehouden te bestaan en daarmee ook de MAAG-modellen. De nog aanwezige voorraad is daarna voor zo ver bekend door Herpa in de uitverkoop gedaan. Modellen zijn soms met enige moeite nog wel te vinden.

Eén gedachte over & ldquo; De DAF van MAAG & rdquo;

  • Een ander opvallend model uit de Maag collectie was de VW Golf II 2-door Van “US Army”, te koop onder artikelnummer 1020 en 1021.
    Eigenlijk was dit de standaard Golf II van Herpa met specifieke opdruk. Maar de achterruiten waren gesloten als bij een toenmalige voorbeeld, de Golf II van. Niet gerealiseerd door druktechniek maar hiervoor is een speciale spuitgietmal gemaakt. Herpa heeft het model in deze uitvoering nooit uitgebracht.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.