DAF XF van Tekno en WSI naast elkaar

Nu ook het Tekno-model van de DAF XF Euro6 2017 verkrijgbaar is kun je het naast het al eerder verschenen model van WSI, beter Tematoys zoals dat op de doos staat, zetten en eens wat gaan vergelijken. Nog even het voorbeeld van de trekker:

De modellen naast elkaar gezet, het Tekno-model heeft al gemonteerde spiegels:

Het metallic-blauw van het Tekno-model is een tint lichter dan dat van het TemaToys-model. Wat ook opvalt is dat op de oplegger bij TemaToys witte strepen staan waar die bij Tekno zilverkleurig zijn.

De achterkanten van de opleggers, waarbij de mooi hoge bak van het Tekno-model opvalt en weer wit bij TemaToys waar het zilverkleur is bij Tekno.

‘Head-to-Head’: de voorkanten van beide modellen vertonen echt niet veel verschillen, bij beide modellen is een door de zwarte kleur niet erg goed zichtbaar maar wel vrij goed interieur met vrijstaand stuur aanwezig.

De achterzijden van de cabines vertonen wat meer verschillen omdat Tekno wat meer details heeft weergegeven:

Bovenaanzicht met ook weer meer details aan het chassis van het Tekno-model, ik heb geen idee waarom er zo’n verschil in het verloop van de dakspoiler zit trouwens:

Onderzijde chassis: iets langere wielbasis bij TemaToys maar ook veel minder details, wel hebben de wielen van TemaToys profiel en die van Tekno niet:

Eerlijk gezegd is op het eerste gezicht weinig verschil tussen beide modellen, de cabines verschillen niet zo veel van elkaar maar details als chassis, wielen en opdrukverschillen maken toch weer wel duidelijk hoe verschillend een wat in wezen zelfde modellen kunnen zijn.

Overigens kun je met die TemaToys modellen wel leuke varianten maken zoals deze:

0 gedachten over “DAF XF van Tekno en WSI naast elkaar

  • Nou nee, moet Herpa ook deze 2017-versie maar eerst eens gaan maken (doen ze overigens wel hoor)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.