DAF promotiemodellen, deel 5

In 1997 stelt DAF de nieuw gestylde 95XF voor met als meest opvallende uiterlijke kenmerk de grote grille-opening in de nieuwe bumper. Ook hiervan waren er een flink bedrukte promotie-exemplaren met als basiskleur een opvallend oranje.

Eind 1998/begin 1999 had Herpa de nieuwe versie ook in model:

En De Kleine zorgde voor een ander, wat minder uitbundig bedrukt exemplaar om de verkiezing tot “Truck of the Year 1998” onder de aandacht te brengen:

Na een wat langere tijd van ‘stilte’ kwam ook Holland-Oto wat later weer met een eigen diecastmodel; waarvan er overigens niet eens zo heel veel zijn gemaakt:

En nog wat later verscheen er zelfs van Schuco in de Junior Line een diecastmodel van alleen de trekker:

Voor de volledigheid: AWM maakte wel modellen van deze versie van de DAF 95XF maar heeft daarvan bij mijn weten daarvan nooit een DAF-promotiemodel gemaakt; DAF was niet in de AWM-modellen geinteresseerd, vandaar.

Ook doken medio jaren ’90 de eerste diecastmodellen ‘Made in China’ op bijvoorbeeld bij het toenmalige Edocar (later kwam dus ook die Schuco uit China vandaan), later vooral bekend uit de vele vooral Duitse ‘Biertrucks’. Daarbij waren ook al DAF’s maar tot promotiemodellen voerde dat toen nog niet. Die komen wel aan bod in de volgende aflevering, waarin dan ook de DAF CF en LF in model te vinden zijn.

(Door naar deel 6)

(Terug naar deel 4)

0 gedachten over “DAF promotiemodellen, deel 5

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.