0 gedachten over “DAF 900 en Volvo F6 van BREKINA

 • Ik blijf het een vreemde creaties vinden die 4 cabine varianten, het voorruit te groot en te rond, de zij raampjes te klein en ook te rond en bij de Daf lijkt mij iets te missen onder de grille, de grille loopt bij de Daf niet tot op de bumper wat bij het model wel lijkt te zijn.

 • Inderdaad, de grille van de DAF hoort anders te zijn – namelijk iets kleiner met een rand aan de onderzijde in carrosseriekleur. Niet alle modellen hadden trouwens spoilers op de hoeken. Het oogt nu teveel als een “zwarte klont” zoals bij de Magirus-versie. Toch een aardig model met helaas de gebruikelijke detailfouten om de productiekosten te drukken, zoals we die de laatste jaren wel vaker zien bij Brekina.

 • Vergelijkingsmateriaal (al is deze iets moderner):
  DAF 900
  Onder en aan de zijkanten van de grille hoort een dunne rand in cabinekleur te lopen; de hoekspoilers verhullen dat aan de zijkanten; storend vind ik het zo goed als ontbreken van ruitenwissers die bij zo’n grote voorruit vrij hoog horen te zitten (die zitten er bij het roco-model wel op al zijn die wat te grof); door de zwarte omranding lijken de zijruiten kleiner dan ze zijn.

 • Voordeel is wel, dat bij zo’n dun streepje de kleur iets minder kritisch is. Vooral omdat het bijna nergens grenst aan de kleur van de cabine. Dus ook vooor minder handige verfmengers nog wel te doen.

 • Dat is niet helemaal zo Huug, Brekina heeft het eerste type gemaakt met de letters in het midden en dat type had standaard geen hoekspoilers.

 • Zonder hoekspoilers zou het er zo moeten uit zien:
  DAF FA 900
  Dat lijkt me wat meer werk dan alleen een streepje langs de onderkant, maar het hoeft natuurlijk niet standaard te zijn….

 • Nu wordt het leuk, dit is een officiële foto van Brekina:
  DAF FM
  Zo is het model niet uitgeleverd, maar het geeft wel wat meer zicht op de grille als het tenminste geen handmodel is……….

 • De laatste foto van Brekina is grappig. Ik heb het model hier voor mij. Die hoekspoilers zijn losse zwarte onderdelen die met een pennetje in een uitsparing in de grill vallen. Je kan dus met een beetje knutselen wel de eerste versie maken. Je ziet het aan de foto van Brekina, het knipperlicht hebben ze op de plek van de spoilers gedrukt en andersom. Als je het Frans Maas model vergelijkt met het oranje voorbeeld lijken de ramen te kloppen (op de spijl na). Ik vind de zwarte omlijsting van de ramen wel mooi.
  Dat de zijruiten klein lijken komt omdat er geen type plaatjes op de zijkanten gedrukt zijn.

 • Het plaatje van Jan hierboven (“zoals het model NIET is uitgeleverd”) heeft meer rare dingen, kijk maar eens naar de ribbel onder de deurgreep. Die lijkt smal, terwijl alle foto’s (van Dafs en van Volvo’s) een brede baan hebben die de deurgreep omvat.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.