Clubreis 2020: meld je aan nu het nog kan!

Nog slechts enkele plaatsen voor HO-Clubreis 15 mei naar Düsseldorf

Zoals geschreven in HO-Modelauto  Berichten 209 gaan we 15 mei 2020 op HO-clubreis naar Duitsland. Dit keer bezoeken we weer twee heel interessante bestemmingen, namelijk de Mercedes-Benz-fabriek en de Classic Remise. Naar aanleiding van dat artikel hebben zich al 19 belangstellenden gemeld, dus helaas is er nog maar plaats voor 6 deelnemers extra, dus haast u met aanmelden.

(foto: Classic Remise)

De ééndaagse clubreis van de HO-Modelautoclub Nederland gaat vrijdag 15 mei per touringcar naar de fabriek van Mercedes-Benz waar de ruwbouw en montage van de Sprinter-bussen plaatsvindt. Aansluitend zullen we een volledig gerestaureerde halfronde locomotiefloods bezoeken met daarin een scala aan garages, hulpdiensten en dealers van klassieke auto’s.

 

Programma 15 mei

Het programma op vrijdag 15 mei 2020 is als volgt:

– 06:00 uur vertrek uit Houten (carpoolplaats De Staart)

– 07:15 uur vertrek uit Venlo (carpoolplaats Mulkenshofweg)

– 08:45 uur aankomst bij Mercedes-Benz in Düsseldorf

– 09:00 tot 11:00 uur rondleiding in de Sprinter-fabriek van Mercedes-Benz

– 12:00 tot 13:15 uur lunch in restaurant Mezzomar in Classic Remise

– 13:30 tot 14:15 uur rondleiding door de Classic Remise o.l.v. een Duitssprekende gids, daarna vrij rondlopen door de Classic Remise.

– 15:00 uur terugreis naar Venlo c.q. Houten

Opstapplaatsen zijn carpoolplaatsen in Houten en Venlo. Doordat ons lid Wouter van den Heuvel aanbied om zelf de bus te besturen en wij alleen de kosten van de bus hoeven te betalen en we bij het restaurant een driegangen menu voor een schappelijke prijs hebben bedongen, kunnen we de reis voor een in onze ogen interessante bijdrage voor de leden aanbieden. De kosten bedragen afhankelijk van het aantal deelnemers tussen de €45 en €50 per persoon.

 

Aanmelden voor leden

Heb je interesse om mee te gaan, meldt je dan zo spoedig mogelijk aan. Want door Mercedes-Benz is de maximumgroepsgrootte beperkt tot 25 personen. Let wel, door je aan te melden, ga je ermee akkoord dat je persoonsgegevens gedeeld worden met de andere deelnemers van deze clubreis. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan dat graag even vermelden bij het aanmelden.

Voor verdere vragen, opmerkingen en uiteraard aanmeldingen, graag mailen naar clubreis@ho-modelautoclub.nl.

Wij kijken uit naar weer een leuke clubreis!

 

Mercedes-Benz Sprinter

In deze fabriek in Düsseldorf werken bijna 6.600 medewerkers aan de bouw en montage van de derde generatie Sprinter-bussen van Mercedes-Benz. Hier kunnen meer dan 1.700 varianten gemaakt worden, dus goed opletten op de verschillen bij de productie voor de eventuele toekomstige modellen. We krijgen een rondleiding door de fabriek, dit gaat te voet en zal 3 tot 4 kilometer lang zijn. Mercedes-Benz vraagt mensen om goed ter been te zijn. Aanvullende informatie en instructies zullen na aanmelding volgen.

Mercedes-Benz Werk Düsseldorf ist das größte Transporterwerk der Daimler AG. Mercedes-Benz Sprinter, Produktion
Mercedes-Benz Sprinter plant Düsseldorf, production
(foto: Daimler)

Classic Remise Düsseldorf

In deze voormalige lokloods zitten vele unieke ruimtes. Naar schattig staan zo’n 300 historische/klassieke auto’s in het gebouw opgesteld. Naast de garages en showrooms met vele historische en klassieke auto’s kunnen particulieren één van de 75 volledig glazen boxen/opslagplaatsen voor korte of langere tijd huren. Deze opslagplaatsen zijn volledig afsluitbaar en geïntegreerd in het gebouw.

Ook het restaurant waar wij de lunch zullen nuttigen, met direct uitzicht op de showroom, is in dit gedenkwaardige gebouw gevestigd.

(foto: Classic Remise)

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.