Clubreis 2019: Meld je nu alvast aan!


Op pagina 43 van HO-Modelauto Berichten 203 stond deze aankondiging/oproep voor de Clubreis 2019. Hieronder de tekst van die oproep: Wat? Geen clubreis 2018? Nee, dat klopt. In de afgelopen Algemene Ledenvergadering hebben we uitgelegd dat de tijd tussen ALV en de reis vrij kort is. Met name omdat informatie voor de clubreizen via de Berichten wordt gedeeld (niet iedereen is actief op sociale media) en omdat wij na de ALV eerst nog met het beoogde reisdoel in overleg moeten. Vandaar dat we de reis voortaan in het voorjaar gaan houden.

Voor 2019 is het plan om een bezoek te brengen aan landbouwmachinefabrikant Joskin in het Belgische Soumagne. Aansluitend gaan we nog naar het “Museé du Circuit de Spa Francorchamps” in de Abdij van Stavelot (België).

Voorlopige datum 26 april
Als voorlopige datum voor deze ééndaagse trip gaan we uit van vrijdag 26 april 2019.
Voor deze reis zullen we hoogstwaarschijnlijk weer een touringcar inhuren. Afhankelijk van de deelnemers zullen we dan één of meerdere opstapplaatsen bekend maken.

Meld je vast aan!
Heb je interesse om mee te gaan, laat dat dan alvast vrijblijvend aan ons weten via het mailadres clubreis(at)ho-modelautoclub.nl. Dan kunnen we alvast een inschatting maken van het aantal deelnemers.
Let wel, door je aan te melden, ga je ermee akkoord dat je persoonsgegevens gedeeld worden met de andere deelnemers. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan dat graag even vermelden bij het aanmelden.

Joskin 
Joskin bouwt volgens eigen zeggen het grootste programma ter wereld van voertuigen voor de verspreiding en het transport van landbouwproducten. Het familiebedrijf werd in 1968 opgericht door Victor Joskin. Het bedrijf vervaardigde in 2017 meer dan 2.500 Joskin machines in in totaal 5 vestigingen. Joskin is ook bekend in de HO-landbouwminiaturen met vele machines/werktuigen van onder andere Wiking en Siku.
Meer over Joskin: https://www.joskin.com/nl/.

Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps
De collectie van het museum bevat een groot aantal raceauto´s en motoren. Aan de hand van deze auto’s en motoren wordt de geschiedenis van het circuit verteld. Vele van deze racevoertuigen hebben zelf op het circuit van Spa-Francorchamps geracet. Ook nu hebben ze nog niets van hun vitaliteit verloren en nemen ze nog vaak deel aan historische rally´s en races. Ze zijn daarom bij toerbeurt tentoongesteld waardoor de collectie wisselend is en voor de bezoekers zeer attractief blijft.
Meer over het museum: http://www.musee-circuit.be/nl/.

tekst: Jurgen Maassen en Ron van der Velpen; foto’s: Joskin, Le Musée du Circuit de Spa-Franchorchamps

Eén gedachte over & ldquo; Clubreis 2019: Meld je nu alvast aan! & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.