0 gedachten over “Brekina-Collection maart/april met veel NL-modellen

 • De Nederlandse markt wordt binnenkort goed bedeeld… alleen heeft Brekina opnieuw bij enkele modellen net even de plank misgeslagen. De Van Gend & Loos logo’s waren in de jaren ’60 namelijk geel, niet oranje. Volgens mij hebben al meerdere clubleden dit aangegeven. De Daffodil van de Posterijen hoort een 600-750 te zijn met zwarte velgen. Deze foto moet Brekina ook hebben: https://drimble.nl/cultuur/zwolle/547995.html

 • De markt was al goed bedeeld.. maar de mensen kochten ze niet… nu de hele zwik op herhaling met nog wat nieuwtjes waarvan de helft de plank inderdaad weer mis is geslagen. Zonde van al die nodeloze investeringen.

  Bij de rode Post Daf hoort het logo goud te zijn… dat ook nog.

 • Het is natuurlijk jammer als je wel de juiste foto’s opstuurt. Begrijp het hardnekkig maken van dezelfde en vermijdbare fouten niet zo goed. De rood/zwarte DAF is juist beter zonder PTT-logo. Probleem is iedere keer dat Brekina een afweging maakt tussen ofwel het origineel, ofwel zoveel mogelijk varianten in 1 kleur die meer of minder lijken. De politie-Porsche is, voor zover ik dat kon nazoeken, bijvoorbeeld dan weer prima.

 • Aangaande de kleur van de logo’s op de 2600,twee Nederlandse modelauto-firma’s,WSI en Lion Car hebben ook een model gemaakt met oranje logo’s.Lion Car maakte het in de 60tiger jaren.Ik denk dat beide kleuren kunnen. De 2000 DO heb ik wel voorzien van gele logo’s.

 • Hallo Harm, een aantal auto’s zal idd nog voorzien zijn van grote oranje logo’s terwijl ze niet meer nieuw waren. VGL deed vaak erg lang met zijn wagens, ik kan me nog de versleten Commers herinneren. De kleur oranje met grotere opschriften zal rond 1970 zijn ingevoerd, daarvoor waren het kleinere en geel. De MB L 319 is tussen 1955 en 1967 gebouwd, of die nog de jaren ’70 heeft gehaald met grote oranje opschriften? Twijfel eraan.

 • Volgens mij is die hele vG&L vloot van Brekina verzonnen.Ik woonde in de 60er jaren dichtbij een vG&L depot,maar heb nooit
  anders dan Kikker Dafs gezien.Ook nooit een L319 daar gezien,alleen die Commers met rechts stuur.Die zagen er altijd belabberd uit.
  Ook de DAF van PTT technische dienst is wat overdreven.Ze hadden wel Dafjes,maar dat waren de 750 bestelwagentjes.
  De Brekina “750” werdt nooit zo aangeduid,alleen als Daffodil.Die had wel de 750 motor,maar meer luxe.
  Maar ja,liever iets dan niets toch?Het oude Mini-Cars/EKO model is erbij vergeleken maar een gedrocht.

 • Het ligt wat anders. VGL heeft wel degelijk DAFs van het type 2000 en 2600 gehad, daar zijn op internet foto’s van te vinden. Die werden echter vooral internationaal ingezet. In die zin kloppen de Brekina’s redelijk, maar dan tot eind jaren ’60 met zwart/geel logo. Artitec heeft dit onderscheid wel gemaakt. Die Mercedes zou kunnen, het is wel een leuk model maar heb er ook nooit een in het echt gezien.
  Brekina laat in China tegenwoordig modellen slechts in een beperkt aantal kleuren maken en voorziet die in Duitsland van opschriften. Dat geldt dan ook voor het DAFje met de tekst “PTT Technische Dienst”. Dit lijkt me een fantasiemodel, het waren idd bestelwagentjes en bovendien was het grijs donkerder. Bij de VW busjes van vroeger pasten ze de kleur voor elk model afzonderlijk aan. Maar ja, kleinere oplagen en minder winstmarge…

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.