BMW’s met motortjes

Z-Suntory 01

In Japan is Suntory het grootste koffiemerk, die zich echter ook met zeer verschillende fris- en alcoholische drankjes bezig houdt. Één van die drankjes staat bekend als Suntory Boss, als ik het goed begrepen heb een soort ice-coffee in een blikje. Een tijd geleden al weer deden ze een dop op die blikjes met daarin een modelautootje. De schaal van dat modelautootje was natuurlijk aangepast aan de maat van de dop, het moest daar natuurlijk wel in passen. Die dop is 5,5 cm in diameter, grote voorbeelden worden te klein en kleine voorbeelden worden te groot. Één verzamelserie was er met BMW-modellen: 9 verschillende onder de naam ‘BMW Premium Car Collection’.

Z-Suntory 02

Hier een blik op de dop of ‘verpakking’:

Z-Suntory 03

Dankzij een Japanse liefhebber kreeg ik het model van de BMW 2002 Turbo in handen, volgens hem waren de maten van dat model vrijwel 1/87. En inderdaad, in vergelijking met de 2002-modellen van Wiking klopt dat ook vrijwel, zeker als je bedenkt dat het een diecastmodelletje is. De ruiten zijn donker, de wielen alleen wel veel te groot. Ter vergelijk de 2002 Turbo van Wiking:

Z-Suntory 04

U ziet, onmiskenbaar een 2002 Turbo maar door die grote wielen ziet het er wel anders uit. Die donkere ruitjes en die grote wielen zitten er wel om een reden: een pull-back motortje dat je het model met groot plezier in razende vaart over tafel laat rijden. Niet zo serieus, wel leuk.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.