Bijzondere AdBlue-modellen

Inmiddels is het goedje met de fraaie naam AdBlue gemeengoed maar in de beginjaren, toen het nog een nieuwtje was dat dieselmotoren met dit goedje ‘schoner’ werden, was er wel een reden voor verschillende fabrikanten van dat spul om het nog meer onder de aandacht te brengen. Dat kon natuurlijk goed met vrachtwagens en dus ook wel met wat promotiemodellen. Hier een paar bijzondere modellen die ik tegenkwam.

Uit de tijd dat het bij WSI nog Promotoys heette was er al deze Volvo met tanktrailer van “Air1”, die de meeste van u nog wel zullen kennen:

Toch is er later nog een keer een model met een later type Volvo en anders bedrukte tanktrailer gemaakt, nu gewoon als WSI-model:

Meer over “Air1” en AdBlue is op hun WEBSITE te vinden, onder meer dat het een merk is van het Noorse “Yara” en dat ze o.a. een fabriek in Sluiskil hebben.

Dat ook AWM modellen voor “Air1” heeft gemaakt was mij niet bekend, “Werbemodelle” met uiteraard ook Duitse teksten want ook een fabriek in Duitsland:

Er was wel een ander NL-model in de vorm van deze bijzondere Herpa DAF CF met tankcontainer van “Dureal AdBlue”:

“Dureal” is een merknaam van het Nederlandse “Univar” waarvoor via De Kleine ook al eens deze Herpa modellen zijn gemaakt:

Overigens heeft Univar de AdBlue-productie later overgedaan aan “Air1”.

Ook andere chemiebedrijven boden AdBlue aan zoals BASF, die zelfs dit tamelijk zeldzame “Werbemodell” door Herpa liet maken:

Ook zeldzaam  is dit mooie Herpa ‘Werbemodell’ voor “SKW Piesteritz”:

Heel apart: een Herpa Magic model gemaakt voor het Duitse “SVG”

Nog een AWM ‘Werbemodell’ nu voor het Oostenrijkse “OMV”:

Misschien wel één van de vreemdste is dit goedkope diecastmodel voor “Hoyer”:

Het nieuwtje van “AdBlue” is wel af, dus veel modellen zijn er al niet meer hoewel er nog genoeg mooie voorbeelden rijden zoals deze:

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.