BERICHTENVARIA 2020-85

Een berichtenvaria met alleen maar nieuws van meer bekende bronnen om een niet al te lang en onoverzichtelijk bericht te krijgen, er volgt dus nog meer in de volgende aflevering. Deze aflevering begint met het BoS-model (zie MCW)van de Rosenbauer waterwerper in de uitvoering van de Sloveense politie dat nu verkrijgbaar is:

Aangekondigd is een model van de Bugatti EB110:

Van Norev blijken nog een viertal kleurvarianten in de handel te zijn; naast het fraaie kunststofmodel van de Citroën DS23 Pallas verder mooie Citroëns en Renault in de Norev-eigen uitvoeringen van de ooit in de verzamelserie van Atlas/UH verschenen modellen die indertijd door High Speed werden gemaakt; mooi dat Norev na het plotselinge stoppen van High Speed die matrijzen in handen heeft gekregen, het levert nog steeds prima, zelfs nog wat verbeterde modellen op:

Ander Frans nieuws is er van SAI-Collections met wat nieuwe varianten in de serie Rétro87:

Nu de “Faszination Modellbau” in Friederichshafen niet kan doorgaan is het speciale model van Herpa in de eigen shop te vinden:

Nu ook in die shop Van Herpa dit al wat oudere exclusieve model:

Bij de MC Vedes-groep komt dit speciale model van Herpa: MB Actros SLT met Nooteboom Teletrailer en lading betonliggers van “Max Bögl”

Van Kibri is dit jubileumsmodel als kit verkrijgbaar, dit is een bedrukt model met naar zeggen verchroomde wielen:

Aankondiging van Minichamps, deze modellen zijn volgende week (45) verkrijgbaar:

  • 870037030 – Mercedes-AMG C 63 Cabriolet (2016), schwarz
  • 870037031 – Mercedes-AMG C 63 Cabriolet (2016), weiß
  • 870037032 – Mercedes-AMG C 63 Cabriolet (2016), rot metallic
  • 870037034 – Mercedes-AMG C 63 Cabriolet (2016), blau metallic

In het verre oosten zag ik deze afbeeldingen van een nieuwe BMW en een Ford Focus (en die in een wat aparte verpakking waarvan ik niet weet waar dat op slaat):

Altijd leuk om te zien wat de Post Museums Shop nu weer voor november als exclusieve Wiking-modellen aanbiedt:

Opvallend dit Wiking-model bij handelaar Härtle, naar eigen zeggen een exclusief model van de Fendt 939 Vario in ‘Natural Green’; nu was die Fendt er al in die uitvoering maar de Fendt-verpakking schijnt zo’n verschil te maken dat het model een ander serienummer heeft gekregen: 036154

Nu op naar de volgende aflevering.

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2020-85

  • Mooi nieuws weer Jan!
    Die zwarte DS van Norev lijkt me het kunststofmodel wat Norev zelf ontwikkeld heeft (ze hebben exact hetzelfde model ook in een grotere schaal). De andere modellen herken ik inderdaad van de metalen modellen uit de Atlas verzamel serie.

  • Huub, het model van de DS23 Pallas wordt aangegeven als een diecastmodel en de kleur is niet zwart maar oriental blue (en dat lijkt idd wel erg donker); dus dat neem ik dan maar over.

  • Het model van de Citroën DS23 Pallas is toch het eigen kunststofmodel van Norev, in hun termen heet dat dan dus ‘plastique’.

  • Klopt, vandaag de plastic DS binnen. Als j het model tegen een zwarte achtergrond houdt, lijkt die inderdaad wat blauwig……

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.