BERICHTENVARIA 2020-69 met NL-modellen

Een uitgebreide en heel gevarieerde aflevering dit keer. Om te beginnen met de aankondiging van De Kleine van een viertal blauwlichtmodellen met de nieuwe strping voor de NL-modellen op basis van de VW T6 van Herpa, die later dit jaar nog zullen verschijnen:

Nieuw model van BoS-Models (MCW): 1977 Mercedes-Benz W123 begrafenisauto in zilverkleur

En de aankondiging van een bijzonder model: Toyota Land Cruiser Survivor van de “Polizei” (het zal wel een voorbeeld hebben, niet?)

Herpa Club-model:

Normaal zou nu de IAA plaatsvinden, die gaat om de bekende reden niet door en dat is voor Herpa een mooie reden tot een actie in de oorspronkelijke IAA-periode:

Al even verkrijgbaar maar het zijn echt leuke Mini Metals-modellen van Classic Metal Works, niet in het minst door de geinige opdrukken en losse delen:

Er zijn ook weer eens wat nieuwe modellen verkrijgbaar van Athearn en dan wel nieuwe varianten van de Flxible Clipper bus in een aantal nieuwe kleuren en uitvoeringen, hier enkele van die modellen:

Het model van de Liebherr LTM1250-5.1 van IMC in Sarens-uitvoering kan nu besteld worden in de shop van Sarens:

 

 

Kraanliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de spullen van Kranlab zoals bijvoorbeeld de Superlift-onderdelen voor de grote Liebherr van WSI:

Opvallende aankondiging van Modelbus.nl een paar setjes met decals om de CSA1 bussen van Artitec nog verder te verfraaien/verbeteren; voor meer verklaring kijk op die website:

Weer wat leuks voor dioramabouwers: typisch Hollandse jaren 30 huizen als kit van Tilly Models

Alvast een nieuwtje van Brekina voor volgend jaar: een passende busaanhanger voor de Jelcz Skoda bussen, hier een prototype:

Voor de aardigheid ook nog deze twee opvallende ASG-modellen van Brekina:

Ook voor de aardigheid: de best geslaagde Büssing combinatie van Herpa

Tja, deze kwam ik tegen op de bekende veilingsite, deze werden door een verkoper uit Rusland aangeboden zonder specifieke merknaam; zo te zien volgegoten modellen maar wel met rubber bandjes; iemand enig idee over de herkomst/fabrikant van deze modellen?

Toch even aandacht voor het nieuwste product van VW do Brésil: de nieuwe Meteor truck (met wel zeer bekende trekjes):

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2020-69 met NL-modellen

  • De toyota is op meerdere plaatsen in gebruik als begeleiding van geldtransporten (bron internet)
    Jan

  • Weet iemand te melden of de aangekondigde VW T6 in politie-uitvoering een 1-op-1 voorbeeld heeft. Ik dacht (ben geen echte kenner….) dat de Nederlandse politie overgestapt is naar Vito busjes en dat de VW busjes alleen rondrijden met de “oude” striping…..???

  • De T6 zoals afgebeeld (personenversie van de Kombi met privacyglas) heeft (nog?) geen 1 op 1 voorbeeld. Er rijden wel T6’en rond met nieuwe striping, maar dat zijn de bikebussen (de versie met dubbele cabine en daarachter laadruimte, dus met dichte achterste zijruiten. En met transparante lichtbalk achter, 2 transparante pitten voor en een schijnwerper middenvoor). Maar het zou natuurlijk best kunnen dat een T6 die bijvoorbeeld schade heeft gereden, straks de nieuwe striping gaat krijgen. Hopen dat het er dan een is met privacyglas ;-). De B-klasses zijn/worden in elk geval allemaal omgestickerd en de Audi’s zullen hetzelfde lot ondergaan. Een van de MAN vrachtwagens van de beredenen van de Landelijke Eenheid, locatie Rotterdam, heeft inmiddels ook de nieuwe striping (waar ie eerst de oude striping, die wat beschadigd was geraakt).

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.