BERICHTENVARIA 2020-49

Weer een mix van berichten met ook het nodige NL-nieuws. Eerst een nieuwe kleurvariant bij BoS-Models (MCW):

Weer eens 1/87-nieuwtjes van Norev met modellen van de Citroën U23 Autocar uit 1947, de geel-grijze is een heruitgave, de rode en groene zijn nieuwe kleurvarianten:

Van IMC Models komt een 2e serie van de Liebherr LTM1450-8.1 in de uitvoering van “Sarens” ……

…. en dan is ook de LTM1250 weer in de shop van Sarens te vinden:

Bij Tekno is naast de Scania met oplegger nu ook de DAF XF E6 met oplegger in het basiswit verkrijgbaar; wel even een opmerking: de voorbeeldige trailer is een paar mm hoger dan een vergelijkbare van Herpa en aangezien de meeste verkrijgbare decals op de Herpa-maten zijn afgestemd passen die niet altijd direct!

Van Rivarossi (deel van Hornby) is de set met wagons en vier VW T3 busjes in “DB”-uitvoering verkrijgbaar (zijn het nu Wiking-busjes of niet?):

Van IGRA komen niet alleen modelauto’s maar ook een veelheid aan containers (die ze ook wel aan andere fabrikanten leveren), zelf brengen ze onder meer deze nieuwe set van drie:

Tijd voor wat aankondigingen, eerst maar eens deze van Artitec, let op de tekst in de blauwe balk (de zomer duurt nog lang maar u kunt wel alvast bestellen!) :

Als u toch al een diorama gaat maken heeft u misschien iets aan deze zeer ‘hollandsche huisjes’ aangekondigd door Bentink Modelspoor in Apeldoorn:

Belangrijk om te weten!
Deze modellen worden vervaardigd uit karton en prachtig geweatherd. Omdat het handwerk betreft bedraagt de levertijd gemiddeld 2-4 maanden.

Nog een aankondiging van TL-Modellbau: NL Politie-decals

Aardig Brekina-model voor Menzels-Lokschuppen:

Opvallend plaatje van Tonkin Replicas van de trekker met oplegger van postorderbedrijf “Amazon” en die kon ik bij dat bedrijf niet eens vinden:

Reacties

  • Die VW busjes lijken me geen Wikings te oordelen naar hoe de ondergrille er in zit. En Roco is het ook zeker niet (zijspiegels), het lijken me Herpa’s. Vormen uit de oudheid, dat zouden ze tegenwoordig heel anders doen!


  • Zeker vormen uit de oudheid, maar het lijken me toch wel Wiking-modellen ook gelet op de voor Wiking typische wielen.


  • Het zijn volgens mij Herpa’s die heeft deze wielen ook Jan sinds de heruitgaves ergens rond 2014 meen ik. Zal Ben misschien beter kunnen zeggen. Misschien zijn ze er zelfs al langer.


  • De modellen deden me denken aan Herpa maar door de wielen ging ik toch twijfelen.


  • Niet heel goed te zien maar ik meen hoekstukken op de voorbumpers te zien. Die heeft Herpa, de bumpers van Wiking zijn vlak. Verder vind ik de Wiking wat scherper gelijnd dan deze. Overigens zijn dit niet de typische Wiking wielen, dat lijkt zo maar eigenlijk kun je het niet zien.
    Wiking: https://volkswagenbussen.nl/wp-content/uploads/2018/05/wiking-t3-taxi-080014.jpg
    Herpa: https://volkswagenbussen.nl/wp-content/uploads/2018/05/013093-Herpa-MiniKit-VW-T3-Bus-elfenbein.jpg

Reageer

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren op dit bericht.