BERICHTENVARIA 2020-41, meer NL-nieuws

Een aflvering met wat nieuwe modellen en wat aankondigingen. Verkrijgbaar is het leuke model van de VDL Citea als “Keukenhof”-bus van Arriva gemaakt door Holland-Oto:

Erg mooi is de aankondiging van Holland-Oto van de VDL Citea SLFA 181 electric in de “Bravo Direct Hermes“-uitvoering; er komen dan 3 uitvoeringen:

401 Airport via Meerhoven
402 Eindhoven Sondervick
403 Eindhoven Station

Deze week verschenen van BoS Models (MCW/Brekinashop) is het model van de Mercedes 540K uit 1936 in twee tinten blauw:

Opvallend natuurlijk de aankondiging in het zomernieuws van Märklin: een set van twee wagons geladen met (de eerste) modellen van de DAF 66 van Brekina; die set wordt pas in het najaar verwacht wat waarschijnlijk ook betekent dat de losse modellen van Brekina pas volgend jaar te zien zullen zijn:

Bij Brekina blijken de modellen van de Fiat “Millepiedi”gesloten combinatie zo’n succes dat er ter aanvulling al gauw een nieuwe uitvoering bij komt (met nu gezilverde velgranden)

Exclusief Brekina-model bij handelaar Werst: VW T1 “Werkfeuerwehr Boehringer Mannheim”

Afbeeldingen van het handmodel van de DAF CF Ziegler tankautospuit Brabant Zuid-Oost die later dit jaar van ScaleMasters verwacht kan worden (ja echt een model in 1/87):

Het juni-nieuwtje van SIKU is het nieuwe model van de MAN TGX met semidieplader geladen met het eveneens nieuwe model van de JCB wiellader:

Ik weet niet zeker of al deze Roco intermodaal-modellen al eens gepasseerd zijn, daarom voor de zekerheid laten zien:

Van het Italiaanse MAX-Model zijn er decals om deze mooie Volvo FH promotietrailer mee te maken:

In augustus pas te verwachten in de landenseries van Herpa is deze Scxania van het Oostenrijks “Müller”:

Ook ‘Corona’ komt de modellenwereld binnen: Hünerbein in Aken kondigt dit bijzondere Rietze-model van een MB Citaro G ASEAG-bus aan met vermelding van het mondekapje …..

….. en van Busch komen drie setjes ‘Modellwelt’ met figuren van hamsteraars e.d. en opschriften die ‘Corona’ als onderwerp hebben:

Misschien interessant voor busliefhebbers: er bestaat een model van een Hyundai electrische bus zoals die in Zuid-Korea rijdt, fabrikant is het Chinese Dongguan:

Eén gedachte over & ldquo; BERICHTENVARIA 2020-41, meer NL-nieuws & rdquo;

  • Dat “Corona” de modellenwereld binnen is gekomen was vorige week al te zien op de kersttruck van Herpa. Als je goed kijkt zie je dat de “kerstmannen” ook mondkapjes dragen;-)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.