BERICHTENVARIA 2020-37 met AWM-nieuws

Dit wordt een memorabele aflevering, want vandaag kwam het bericht dat AWM toch eind volgende week (23 mei) de poort definitief sluit; de eigenaar stopt vanwege ouderdom en het ontbreken van een geschikte opvolger; de huidige omstandigheden zullen daarbij ook niet hebben meegewerkt. Dus de modellen, die zoals gemeld nu nog verkrijgbaar zijn, kunnen wel eens echt de laatste zijn van dit merk, die hoe je het ook bekijkt de laatste 30 jaar voor zo veel prima modellen en ook reuring heeft gezorgd. Maar hopen dat er niet nog meer volgen.

Over dan maar naar meer positief gerichte berichten. Deze week weer een model van BoS (=MCW) als kleurvariant de 1978 Renault 18 Break in zilverkleur:

Het door De Kleine aangekondigde Herpa-model van het Luxemburgse “Arthur Welter” is zo hier en daar al verkrijgbaar:

Toch nog een nieuw AWM-model voor Swissmodelle is deze Scania combinatie met speciale wisselbakken van “Circus Knie”

Van Elbe-Modell zijn er vele kits voor modelbouwers, zoals deze heel aardige en complete kit voor een mooie semidieplader:

Nieuwtje van Kibri (Viessmann) : deze portaalkraan in de witte uitvoering van “Wasel”

Nog een kraan, maar deze is van Faller als variant de containerkraan in een uitvoering naar voorbeeld uit Neurenberg, deze maand verkrijgbaar:

Ik weet niet meer of de volgende “Coca-Cola”-modellen van Classic Metal Works Mini Metals (Round2) allemaal al eens hier voorbij gekomen zijn maar het is wel aardig de meest recente automodellen eens op een rijtje te zetten:

Als je wel eens op verschillende veilingsites rondkijkt kom je soms opvallende en soms mooie aanbiedingen tegen. Over de Zuidamerkaanse verzamelserie “Maquinaria para construccion” van uitgeverij Luppa hebben we het al wel eerder gehad, de modellen zijn nog steeds tegen leuke prijsjes verkrijgbaar zoals deze drie bijvoorbeeld die je elders niet zult aantreffen:

Echt bont wordt het met dit model van Chinese makelij; het merk is niet duidelijk: is het “t.na” of toch “High-Speed” zoals de verpakking suggereert? Duidelijk is wel dat deze diecast-truck wel echt 1/87 maar geen echt voorbeeld heeft …..

…… met al die stijlkenmerken van andere trucks door elkaar gehusseld:

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2020-37 met AWM-nieuws

  • Best jammer dat AWM ermee stopt. Ze hadden best leuke modellen. Ik ben ze dankbaar voor oa de Albert Keijzer-modellen die ze gemaakt hebben aan de hand van mijn foto’s. Het zal wel weer moeilijker worden met Nederlandse modellen.
    Nico Koller.

  • Tjeetje. Ik vind het best wel jammer dat AWM stopt. Okay, ik weet dat op ieder model door de kenners wel wat aan te merken is, maar voor de hobbyisten zoals ik, brachten ze veel herkenbare modellen uit. Hopelijk is er toch nog iemand is die ‘in het gat’ springt wat nu ontstaat.

  • Einde deze week wordt de produktie bij AWM beëindigd, de dan geproduceerde modellen worden nog tot einde oktober verkocht. Dan is het echt “Schluss”. Of de verschillende matrijzen nog ergens opduiken zal moeten blijken.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.