BERICHTENVARIA 2020-31

Dit keer zeer gevarieerde berichten, want al te veel nieuws valt er niet te melden. Wel heeft Brekina in de eigen Brekinashop nu deze twee Hanomag L28-modellen toegevoegd aan de blauwgrijze serie en zijn er alleen deze dagen wat paketten met telkens 20 modellen voor een redelijk klein prijsje te vinden:

Niet zo bekend zijn de ADP-Modelle vooral omdat ze maar beperkt verkrijgbaar zijn (wel bijv. bij mfredrichmodelle.de) maar er zijn beslist interessante modellen te vinden voor redelijke prijzen zoals bij deze kleine selectie:

Niet direct meer een nieuwtje, maar wel een mooi model van de Liebherr LTM 1450-8.1 van IMC Models:

Wel komt er een nieuw model van een torenkraan in 1/87 en wel van ROS:

Nieuwtjes voor intermodaal vervoer van Roco:

Geen idee wat voor een model het nu precies is (rijdende winkel??) van deze Praga’s van kleinseriemerk MMBrno (meer info: Cars87.com/:

Nieuwe MAN TGX XLX met Stöffel-Liner van Herpa in de MAN-Shop:

Exclusief Busch-model voor Modell Car Zenker …….

….. waar ook dit ‘Sondermodell’ voor een evenement dat niet doorging van een IFA van Brekina te vinden is:

In de eigen Shop van John Deere zijn ook deze twee nieuwe Wiking-modellen te vinden van de 6820 en de 6920 met voorlader :

Wel een aardige aankondiging: van Minichamps komt het model van deze MB G-Klasse W463 2018 in deze kleuren (model is dus nog niet verkrijgbaar maar al wel deze plaatjes!):

Dan over naar iets heel anders ook qua modellen. Van Takara Tomy (één van de vele merken van Tomy) zijn er modellen waarbij vermeld is dat het om modellen in 1/90 gaat; dat is een acceptabele schaal voor H0-liefhebbers dus die modellen zijn hier maar eens verzameld. Het zijn modellen van zeer Japanse voorbeelden maar voor liefhebbers zullen die best aanspreken, de meeste zijn in 2019 verschenen. Hier een aantal op een rijtje:

En als laatste dit aparte machientje van Hitachi:

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2020-31

  • Die Hitachi Astaco is er al sinds 2009. Ik heb hem al enige jaren in bezit. Ik verzamel de bouwvoertuigen van Tomica. Dit jaar is er een grote Hitachi mijnbouw graafmachine verschenen, een EX8000-6. Die is echter in schaal 1:100.
    Sommige modellen zijn exact in schaal 1:87. De gekozen schaal heeft te maken met het formaat doosjes, die hebben namelijk allemaal hetzelfde formaat, net zoals vroeger bij Matchbox. Al zijn er twee versies, je hebt ook de Long Tomica, dan is het doosje 2x zo lang, zoals bij die 3-assige trucks hierboven.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.