BERICHTENVARIA 2019-89 met meer NL-nieuws

Nieuw NL-model aangekondigd door Herpa en De Kleine: deze DAF XF volumecombi van “Reining” komt in beperkte oplage ook in de handel (voorbestellen bij de u bekende handelaar kan dus geen kwaad!):

Nog een aankondiging, nu van het Modelbouw Centrum Hilversum (MCH) die nu weer met 2 IGRA-modellen van “De Snelle Visser” komt. Het is de Saviem bestelwagen type SG2 waarvan De Snelle Visser er 42 heeft gehad. De wagen komt in 2 uitvoeringen, met normaal dak als wagen # 24 en met hoog dak als wagen # 26.  De leverplanning is eind 2019, begin 2020, de modellen zullen ook bij enkele bevriende handelaren te koop zijn.

En nog een aankondiging: Busch wil eind van de week het herfst- en winternieuws voorstellen en die aankondiging ging vergezeld van deze afbeelding met nieuwe Sprinter-modellen in winters decor:

Nieuw ‘Xtra-‘ of ‘Sondermodell’ van Herpa:

Nieuw van AWM voor Swissmodelle is deze kleurrijke Scania van “Zweifel”:

Uit de Austrian Car Collection komen deze twee nieuwtjes in de serie modellen van de Oostenrijkse Post: Steyr 480 kipper en Steyr 380q postbus, beide gemaakt door Starline:

Deze modellen worden kennelijk weer niet of niet meer door Roco verspreid!

Bij Hünerbein in Aken zijn altijd ‘Sondermodelle’ te vinden, meestal naar voorbeelden uit Aken zoals deze modellen van Rietze en van Busch:

De zgn. ‘Bahnbusse’ van de DB uit vroeger tijden zijn meestal rood maar deze varianten van de MB O 307 van Brekina in geel zijn te vinden bij Model Car Service:

Deze aankondiging van Rietze zal de liefhebber van brandweerwagens deugd doen:

Het Russische OLM-Design laat op facebook opvallende Scania-modellen zien, waarvan we er hier maar een paar van de 4- en 5-assers laten zien; het zijn nog voorproduktiemodellen die naar men beloofd straks gewoon in winkels te koop zullen zijn. Afwachten nog maar even dus:

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2019-89 met meer NL-nieuws

  • Hee, dus Busch brengt de verlengde nieuwe Sprinter uit en Herpa het korte (gewone) model, opvallend.

    Dat zou wel erg leuk zijn inderdaad Erik-Jan!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.