BERICHTENVARIA 2019-35 met NL-modellen

Nu verkrijgbaar als NL-model van AWM is de DAF XF van Schouwstra Transport van Texel, hier het model en het voorbeeld:

Volgens het blad Modelauto komt er via Hobby-Time weer een Politie-model van de actuele MB Vito:

De Nationale Politie vervangt de komende jaren het wagenpark. Daarbij wordt de huidige Volkswagen Transporter vervangen door de Mercedes-Benz Vito Tourer. Hobby Time blijft daarbij niet achter en liet bij Busch het overeenkomstige model in 1/87 maken. Compleet met de blauwe balk achterop het dak en de twee kleine blauwe lampen en zoeklicht voor op het dak. Een eerste beperkte oplage is in productie en zal al snel bij uw winkelier verkrijgbaar zijn en een tweede identieke oplage volgt.

Nieuwe kleur voor de 1980 Renault Fuego van BoS-Models (MCW), nu in het rood verkrijgbaar:

Nog wat nieuwtjes van Schuco en Piccolo verschenen:

Met enig toeval tegengekomen, twee onbekende varianten van de Liebherr LTM 1250-5.1 van IMC Models: één van het Duitse bedrijf “Gertzen” en één van het Japanse (?) “Human OHYA”; zo ver bekend zijn deze modellen niet in de handel verkrijgbaar:

Was er even tussendoor geglipt maar deze exclusieve kleurvariant van de FIAT 690 van Brekina is verkrijgbaar in Italië (geweest?):

Voor de liefhebbers van torenkranen, deze zou via NZG verkrijgbaar komen: Chinese Zoomlion T6513-88 in 1/80

Er is een kans dat u deze transportwagen (“Strassenroller”) als aanbieding ergens tegenkomt in deze verpakking; dat is een model uit een Franse en in dit geval Italiaanse kioskserie van Hachette; dat model was er ooit al van Lima o.a. met die leuke Fiat 3-asser als trekwagen (zie de onderste foto)

Die kioskserie was opgezet om een complete treinenbaan in H0 te kunnen opbouwen met treinen, rails, gebouwen en dus ook voertuigen. Zo ver bekend is het geen succes geworden.

Volgende week weer eens een:

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.