BERICHTENVARIA 2019-25

Van tijd tot tijd laat BUSCH een overzicht zien van wat ze zoal aan ‘Sondermodelle’ hebben gemaakt. Daarbij zijn ook modellen die ze voor de Nederlandse importeur HobbyTime hebben gemaakt. Opvallend een Fiat 500 in “KLM”-uitvoering en dankzij Jan Barnier weten we dat het eigenlijk een heus Italiaantje is want in gebruik geweest op een Italiaans vliegveld; toch wel een leuk modelletje:

Opvallend ook dat het model van de MB  Vito van “ProRail” twee keer staat afgebeeld en dan wel in verschillende verpakkingen (1e en 2e oplage?):

In de Polizeimodelle-Shop zijn twee nieuwe varianten op basis van de Vito van Busch te vinden, voor het model van de “Motorrad-Staffel” is er ook een passende aanhanger met twee motoren van Herpa:

Nu verkrijgbaar van REE Modèles is het leuke door Artitec geleverde modelletje van een klein Nordest/Richier rupskraantje:

Nieuwe kleurvariant van de Koenigsegg Regera van Fronti-Art AvanStyle: Candy Apple Red; het model is zo hier en daar al wel opgedoken vooral in het verre oosten

Nieuw van ROCO een Oostenrijkse wagon met naar Roco zegt modellen van de Steyr Fiat 127, verder een wagon met nieuwe opleggers in het actuele uiterlijk van “Gruber”:

HERPA kondigde een gelimteerde oplage aan van de MB Actros GigaSpace in ‘gemarmerde’ uitvoering (een effekt wat je krijgt als je bij het spuitgieten twee verschillende kleuren min of meer mengt, wat ook betekent dat elk model zijn geheel eigen ‘gezicht’ krijgt):

Onder de het ruim internationaal opererende Hornby (onder meer ook eigenaar van Corgi) vallen tegenwoordig ook de treinmerken Electrotren, Jouef, Rivarossi en Lima. Van dat laatste merk komt onder de aanduiding LimaEXPERT de aankondiging van een viertal leuk ogende verkoop-caravans met Duitse, Franse, Italiaanse en Spaanse opschriften en andere uiterlijkheden. Als je goed kijkt herken je die caravan als een model (zie de ‘Benny-Burger’) van Oxford Diecast, eigenlijk in 1/76 maar dat maakt bij dit model niet veel uit. De link van Oxford Diecast met Hornby is ook snel verklaard, de eigenaar van Oxford Diecast is sinds enige tijd ook de baas bij Hornby!

Wie na het komend weekend met de H0-clubbeurs in Eefde nog puf heeft kan het daarop volgend weekend al weer op vele andere ook heel interessante plekken terecht:

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2019-25

  • Jan, het enige wat ik mij kan bedenken voor het Prorail model is dat deze ook voor de medewerkers van de incidentenbestrijding is gemaakt. Deze hadden hem eerder als de reguliere handel.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.