BERICHTENVARIA 2019-21

Vooraf toch wat opzienbarend nieuws, want niet alleen is Werner Hartung sinds 1 januari geen ‘Geschäftsführer’ meer van Brekina, maar was hij nog wel eigenaar, hij heeft nu het bedrijf zelf overgedaan aan Klaus Kiunke en dat is de grote man, zeg maar “Geschäftsführer” van de Model Car Group. Die groep heeft er dus weer een merk bij; het betekent op dit moment dat ook de BoS-modellen via Brekina verkocht gaan worden maar het is goed mogelijk dat deze beide 1/87-merken op enig moment in elkaar gaan schuiven. Voorlopig verandert er nog niet veel het zij dan dat de BoS-modellen wat gemakkelijker verkrijgbaar zullen worden want die worden nu ook door Brekina verkocht.

Van Brekina verschenen deze week weer wat modellen met het NL-model van de VW T1 van “Blom Vruchtensappen” uit Doetinchem (een erg leuk verhaal over Blom is HIER te vinden met o.a. een afbeelding van een Ford FK1000 met deze opschriften!):

En van BoS-Models (MCW) is er nu het model van de fraaie Atkinson ‘8 Wheeler’ in de voorbeeldige groene uitvoering van “H.E. Payne”:

Van Artitec is nu ook de “Unifil”-uitvoering van de DAF YA-314 Cargo verkrijgbaar:

Van Carson-Modelsport komt dit RC-model van de VW T1 in “Feuerwehr”-uitvoering met naast werkende voor en achterlichten ook een blauw zwaailicht:

Voor de volledigheid vermelden dat bij handelaar Elriwa deze Sinalco-variant als RC-model verkrijgbaar is;

Nieuw exclusief Rietze-model van de Mercedes-Benz O 305 G van de “ASEAG Aachen” bij Hünerbein; er schijnen drie varianten van te komen met verschillende reclames:

Op de eigen website is Tonkin niet actief, maar op de facebookpagina wordt zo nu en dan wel wat gepubliceerd zoals dit:

Bij Pegaso vierden ze het 70-jarige bestaan met o.a. speciale Pegaso-versies van de huidige Stralis XP-modellen, het Intaliaanse Max-Model maakt een passende decal voor het witte exemplaar ….

…… en voor de ‘gewone’ Hi-Way Troner TX (er zijn bij Max-Model nog veel meer decals overigens):

Er schijnen nog wat Golden Oldies in 1/87 over te zijn, want die worden nu bij diverse handelaren weer aangeboden zoals deze twee:

En voor wie het nu nog niet weet:

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2019-21

  • I disagree. Aston could be beautiful, but look at painting. There are no characteristic for Great Britains trucks stripes on the model's cabin. For this price Im not sure it is worthy of the price. It`s great that is another non-German truck, greater that is British truck, but…

  • Met Brekina zal het wel goed blijven gaan, ik hoop alleen dat ze wat serieuzer gaan omgaan met de gekozen voorbeelden en opdrukken qua kleuren en tijdsbeelden. Bij de vrachtwagens rommelen ze maar wat aan en dat is jammer van de gekozen voorbeelden die dan weer niet kloppen. De prijzen zijn tegenwoordig ook stevig en als het model niet klopt laat ik m liggen..

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.