BERICHTENVARIA 2019-116: HERPA-varia

print

In deze BERICHTENVARIA maar eens alleen wat aandacht voor HERPA  en Herpa-modellen. Even over het hoofd gezien maar deze Scania combi van de “Spedition Höhner” is ook als seriemodel in de handel, nr. 311199:

en het voorbeeld:

Hoe dat met precies deze Xtra- of ‘Sonder’-modellen zit is me nog even niet duidelijk, maar het zijn wel actuele modellen met de Actros met cameraatjes en beeldschermen:

Alvast een kleine vooruitblik op het nieuws dat Herpa voor maart en april van het volgende jaar in petto heeft (binnekort is de folder al bij Herpa zelf te vinden):

Mooi exclusief model voor Zwitserland: Renault T “Centravo/Belfina” (meer info: Meier-modelle.ch)

Bij het Tsjechische Jesi-Model zijn wat bijzondere modellen op Herpa-basis te vinden, naar aangenomen mag worden in kleine serie gemaakt zoals deze indrukwekkend DAF XF van “Simunek” …..

…. en de volgende:

Nieuwe decals voor Herpa-modellen zijn er bij MAX-Model met deze twee voor een jubileumsmodel van de Volvo FH en een Renault T met Alpine-opschriften:

Bij die Renault T wordt gesproken van ‘Team Alpine’ maar hier lijkt wat door elkaar te zijn gelopen: de afgebeelde decals zijn van een Renault T van de Franse firma “Transports Glachant”, de trekkers van het echte “Team Alpine” zien er wat minder opvallend uit (anders dan de opleggers):

Tot slot nog maar eens het prima model van de Scania CR20 HD van ‘Henk Vlot“: