BERICHTENVARIA 2019-116: HERPA-varia

In deze BERICHTENVARIA maar eens alleen wat aandacht voor HERPA  en Herpa-modellen. Even over het hoofd gezien maar deze Scania combi van de “Spedition Höhner” is ook als seriemodel in de handel, nr. 311199:

en het voorbeeld:

Hoe dat met precies deze Xtra- of ‘Sonder’-modellen zit is me nog even niet duidelijk, maar het zijn wel actuele modellen met de Actros met cameraatjes en beeldschermen:

Alvast een kleine vooruitblik op het nieuws dat Herpa voor maart en april van het volgende jaar in petto heeft (binnekort is de folder al bij Herpa zelf te vinden):

Mooi exclusief model voor Zwitserland: Renault T “Centravo/Belfina” (meer info: Meier-modelle.ch)

Bij het Tsjechische Jesi-Model zijn wat bijzondere modellen op Herpa-basis te vinden, naar aangenomen mag worden in kleine serie gemaakt zoals deze indrukwekkend DAF XF van “Simunek” …..

…. en de volgende:

Nieuwe decals voor Herpa-modellen zijn er bij MAX-Model met deze twee voor een jubileumsmodel van de Volvo FH en een Renault T met Alpine-opschriften:

Bij die Renault T wordt gesproken van ‘Team Alpine’ maar hier lijkt wat door elkaar te zijn gelopen: de afgebeelde decals zijn van een Renault T van de Franse firma “Transports Glachant”, de trekkers van het echte “Team Alpine” zien er wat minder opvallend uit (anders dan de opleggers):

Tot slot nog maar eens het prima model van de Scania CR20 HD van ‘Henk Vlot“:

0 gedachten over “BERICHTENVARIA 2019-116: HERPA-varia

  • Bij de 4de daf zie ik spatlappen met Daf zitten.
    Bij de andere daf’s niet.
    Het ziet er wel mooi uit,jammer dat herpa dat nog niet doet.
    Zal bij de andere modellen ook wel mooi staan.

  • Mooie DAF’s uit Tsechië. Spatlappen kun je toch zelf maken,Edwin. Er is keus genoeg met DAF op het gebied van decals.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.