Automodellen op de IMA 2016 Köln

z-ima-01

Eigenlijk had dit gisteren al geplaatst moeten zijn, maar er kwam bij mij wat tussen. Dus nu even inhalen: dit weekend is al weer de 33 IMA in Keulen, één van de grootste tentoonstellingen op het gebied van vooral modeltreinen en aanverwante zaken (zie ook IMA).

z-ima-02

Daar zijn ook wat fabrikanten van automodellen te vinden, zoals bijvoorbeeld Herpa:

z-ima-03

Waar in vroeger jaren nogal wat speciale modellen voor de gelegenheid werden gemaakt lijkt nu alleen BREKINA de moeite te hebben genomen met deze modellen:

z-ima-04z-ima-05z-ima-06

Waarschijnlijk laat BUSCH ook dit nieuwe model zien: Unimog met ‘nieuwe’ Schlingmann-opbouw (daar wordt op Duitse fora flink over gediscussieerd, het lijkt erop dat de opbouw van de SK wat is aangepast zodat die ook op de Unimog past):

z-ima-07

Overigens is die Unimog één van de net aangekondigde modellen van de ‘Winter-Neuheiten’ van Busch, de folder is HIER te downloaden. Meer over die modellen als ze in de handel komen.

Verder lijkt het voor de modelautoliefhebber een beetje als voor deze koe: “Waar is de rest gebleven?”

z-ima-08

 

0 gedachten over “Automodellen op de IMA 2016 Köln

 • Het aanbod mag dan niet groot zijn Jan, maar ik ben wel geinteresseerd in de ‘MB LP322 Kastenwagen für „Kandis aus Köln“ und den passenden Anhänger „Kandis aus Köln“’. Nu maar hopen dat ze ook in de reguliere handel in Nederland komen.
  Groet,
  Jurgen

 • MO87 heeft een foto met daarop de Magirus MK van Brekina; de lichtgewicht truck met de Club van Vier cabine 😉

 • En die Magirus MK komt pas volgend jaar!
  Verwacht niet dat die “Kandis”-truck in NL in de handel komt; misschien de één of de andere Duitse handelaar!

 • Jurgen; Basismodel voor de Kandis Mercedes met aanhanger is een grijs-blauw model. Deze modellen duiken regelmatig bij Brekina op beurzen op. Tijdens Intermodellbau hebben ze altijd een hele serie verschillende in de de verkoop. Alle hebben dan een nummer op de deur en zo zou je een wagenpark kunnen samenstellen. Ook deze Mercedes, zonder Kandis opdruk maakt deel uit van deze serie.

 • Ik vind het altijd wel leuk om dan even ook mee te kijken. Op Google pictures zijn heel veel Kandis modellen van Brekina te zien. Aanschaffen zal niet eenvoudig zijn.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.