April-nieuws van WIKING in de handel

Deze week heeft Wiking het aangekondigde nieuws aan de handel geleverd, zoals hier bij Modell-Car-Zenker eerst de “Neuheiten” en dan de “Modellpflege”; opgemerkt moet nog worden dat het nieuwe model van de Henschel met “Schulze”-oplegger zowel bij Wiking als bij veel handelaren al uitverkocht is! Maar goed, afbeeldingen:

0 gedachten over “April-nieuws van WIKING in de handel

 • Inderdaad Arnold. Jammer genoeg geen ‘Formneuheit’, maar een ‘Modellpflege’. Als ik goed geluisterd heb, dan is dit wel een heel bijzonder model, want het is niet in de standaardkleuren van Joskin. Op de foto hieronder twee andere ‘Muldenkippers’:

 • Teke Bennen zegt:

  De Volvo shovel is 10 jaar geleden uitgebracht onder nr. 6520146 met een standaardbak, nu met een schuin toelopende steenbak met grove opbreektanden. Dat is enige het verschil, dus eigenlijk ook meer categorie “modellpflege”.
  Wel een mooi model overigens!

 • Hallo Arnold, de Muldenkipper kan kiepen. Er zit een ‘cilinder’ in het chassis verwerkt. De klep is beweegbaar, voor de foto even helemaal omhoog gezet. De dissel is ook verticaal beweegbaar.
  Die beweegbare dissel heeft ook de vaste mest strooier. Verder kan de achterklep open en zijn de walsen en schotels zichtbaar. Helaas is de verticale plaat aan de binnenkant niet beweegbaar.
  Joskin had weinig artikelen in H0 op voorraad. Mijn collectie is groter 😉😂.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.