Alfa’s van HIGH-SPEED

Tot een paar jaar geleden was de naam High Speed synoniem voor misschien wel de beste diecastmodelletjes van personenwagens. Daar deed indertijd vooral Schuco z’n voordeel mee, zoals met het model van de Alfa Romeo 156 GTA:

Z-01 Schuco 156

Maar in Azië en Australië was ditzelfde model er ‘gewoon’ als High Speed-model:

Z-02 High Speed 156

In Amerika was het model ook verkrijgbaar maar dan als model van Model Power of Malibu International:

Z-03 Model pOwer 156Z-04 Malibu 156

U ziet de variatie zit vooral in de opdrukken in de minivitrine en het doosje daarom heen. Het geeft wel enig idee van het zakendoen met Chinese partners.

Een paar jaar geleden sloot High Speed plotseling de deuren en was het dus afgelopen met die leuke modellen. Dat betekende toen vooral ook het einde van die Franse verzamelserie van Éditions Atlas, waarvoor Universal Hobbies zogenaamd de modellen leverde, maar die dus gewoon gemaakt werden bij High Speed. Maar goed dat Norev op de één of andere manier de matrijzen in handen heeft gekregen waardoor ze met enige onregelmaat onder eigen Norev-naam nieuwe varianten van die toch interessante Franse automobieltjes in de handel kunnen brengen.

Een mooie variant van in dit geval High Speed nog tot slot: de Alfa Romeo 156 GTA in de race-uitvoering van Autodelta, zeer de moeite waard al was het maar door de andere wielen

Z-05 HighSpeed alfa 156

0 gedachten over “Alfa’s van HIGH-SPEED

 • Ik heb de modellen jaren geleden ook gekocht in een supermarkt in Oostenrijk. Ze zaten in een zakje en je kon niet zien wat er in zat.
  Je moest dus op het gevoel het model herkennen. Ik heb volgens mij een paar mercedesen en alfa’s gekocht en één mini. De zakjes waren volgens mij 1 of 2 euro p/st dus een zacht prijsje.

  Gr. Sybran

 • zo Sybran, mazzelaar! Of moet ik zeggen gokker!? Het is je gegund!
  Als je (of iemand anders) een Alfa Romeo 33 Imola in schaal HO tegenkomt of weet, dan hou ik me aanbevolen.
  Groet,
  Jurgen

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.