Aart Hooijmeijer overleden

Zojuist kregen we te horen dat Aart Hooijmeijer gisteren op bijna 76-jarige leeftijd, een dag voor zijn verjaardag, is overleden. Aart was een van de eerste leden en was erelid van de HO-Modelautoclub Nederland. Wij bedanken hem voor het vele werk wat hij heeft gedaan voor de club, onder andere tijdens zijn voorzitterschap. Maar er was nog veel meer, bijvoorbeeld: De eerste achttien jaar werden de ruilbeurzen gehouden in schoolgebouwen, welke door Aart geregeld waren.
Ik herinner me hem als een vrolijke, aardige, actieve man.

We wensen de nabestaanden veel sterkte met het verlies van deze markante man!

Namens het bestuur,
Jurgen Maassen

0 gedachten over “Aart Hooijmeijer overleden

 • Aart was een verbinder en groot personenauto liefhebber. Stond op, toen de club het moeilijk had. De club heeft nog steeds profijt van dat werk. Heeft samen met Andreas Bunte twee publicaties op zijn naam staan over 1:87 PC modellen. Eerst als ringband, later als gedrukt boek. Hij was bloedfanatiek om ook de subvariant van subvariant van subvariant van een Herpa PC model te pakken te krijgen. Later heeft hij alle PC modellen weggedaan en een kleine vitrine overgehouden met 1:87 modellen waar hij wat mee had. Er kwam alleen iets nieuws in, als iets anders er uit ging. Kan mij de vergaderingen bij hem thuis nog goed herinneren met een chinese maaltijd als slot. Samen met zijn vrouw heeft hij nog een honden hotel opgezet. Aart was een groot honden liefhebber (en fluisteraar 🙂 ). Hij kreeg medeverzamelaars uit binnen en buitenland zo gek om zeer unieke modellen mee naar de beurs in Arnhem te nemen om op de foto gezet te worden. Die foto’s werden in een caroussel op de oude website getoond. RIP Aart.

 • Ja, dat is wel een verlies voor de club.

  Iedereen veel sterkte met dit verlies.

  Groet Peter van Veen

   

 • Rond het 10 jarig bestaan zat de HO-Modelautoclub “in zwaar weer”. Aart nam tijdens de algemene ledenvergadering het initiatief om de club weer op de rit te zetten. Hij werd toen voorzitter en wist mij over te halen om secretaris te worden. Ik kijk met heel veel plezier terug op de jaren dat we samen gewerkt hebben.

  Ik wil hierbij iedereen die Aart liefhad, heel veel sterkte wensen.

 • Aart was ook de initiatiefnemer voor de eerste internet site van deze club, met als argument “straks doet iedereen alles op internet!”. Een vooruitziende blik.

  Ook ik heb veel goede herinneringen aan de tijd met Aart in het bestuur. We zullen hem missen. Mijn gedachten gaan vooral naar de familie van Aart, ik wens ze veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.