Aandacht voor nieuwe Kibri kits

Het merk Kibri is nu ondergebracht bij Viessmann en het leek een beetje weg te deemsteren. Inmiddels lijkt het weer een beetje op orde; de meeste bouwkitjes zijn gewoon te verkrijgen en vaak ook nog tegen interessante prijsjes. Voor dit jaar kondigde men drie nieuwtjes aan, wel varianten maar toch. (teksten van Kibri).

 • 12277 MB Trac 1800 Intercooler “Black Beauty”
 • In het Unimog-museum in Gaggenau (D) wordt de offi cieel laatst gebouwde MB Trac, een 1800 Intercooler, tentoongesteld. Naast een speciale kleurstelling in donker antraciet zijn enkele onderdelen verchroomd. Dit leverde hem de bijnaam “Black Beauty” op. Ontvet en onderhouden herinnert de Trac aan zo’n 25 jaar Mercedes-Benz tractorbouw
 • 18256 MB Actros met afzetsyteem en Dekon-container
 • Bij veel beroepsbrandweerkorpsen wordt om economische redenen niet voor elke taak een nieuw specifi ek voertuig aangeschaft, maar worden dikwijls wissellaadkisten ingezet. Hun veelvuldige inzet loont zich telkens weer. Deze voertuigen worden in fluorescerend rood uitgevoerd, om ze nog beter te herkennen.

 • 13041 Brandweer-kraanwagen LIEBHERR LTM 1050/4
 • Moderne zware brandweerkraan voor bergingswerken bij zware ongevallen (nog niet verkrijgbaar).

Zoals gezegd zijn de meeste bouwkits van Kibri weer gewoon verkrijgbaar. Voor liefhebbers van al wat oudere types is er heel wat te vinden, wat dacht u van het prima model van de DAF 2800. De kit van het model verscheen voor het eerst meer dan 30 jaar geleden en het mag nog steeds gelden als één van de beste zo niet het beste model van die inmiddels ‘oude’ DAF. Hieronder één van de verkrijgbare varianten.

Eén gedachte over & ldquo; Aandacht voor nieuwe Kibri kits & rdquo;

 • Pim van Leeuwen zegt:

  Goed om te zien dat er nog leven in zit!
  Als het weer aantrekt misschien mooie zwaartransportmodellen
  Geduld is een schone zaak, dunkt mij!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.