1e update Clubreis 2017

Zoals al bekend, gaat de clubreis dit jaar naar VDL Containersystemen in Hapert en het NCAD in Helmond. Eerst maar eens wat meer informatie hierover.


(foto PRweb)

VDL Groep is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Het is een bundeling van flexibele, zelfstandige bedrijven met elk hun eigen specialisme. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 90 bedrijven, verspreid over 19 landen en met ruim 13.000 medewerkers.

VDL Containersystemen in Hapert bouwt onder andere portaalarmsystemen, spreaders, maar ook Automatisch Geleide Voertuigen (denk bijvoorbeeld aan de zelfrijdende containerauto’s op ECT).

Het NCAD staat voor Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie. Hun missie hebben ze in 2 delen gevat:
1. Het bevorderen van kennis van en kwaliteit van onderzoek over de ontwikkelingen van de auto-industrie en het bijdragen aan de discussie over mobiliteit van de toekomst door het ontsluiten van het archief en beschikbaar stellen van de inhoud van het archief. Hiermee wordt een effectieve discussie over mobiliteit van de toekomst en een efficiënte uitvoering daarvan bevorderd.
2. Het bevorderen van de kennis over historische (autotechnologie) door het uitbreiden en ontsluiten van het archief en daarmee het belang voor Nederland van het historisch (cultureel) erfgoed te ondersteunen.

Het NCAD verzamelt, beheert, ontsluit en catalogiseert een unieke verzameling boeken, tijdschriften, foto’s en andere documenten op het gebied van de geschiedenis van de auto en mobiliteit. Het is één van de grootste archieven op auto- en verkeershistorischgebied in Europa en bevat stukken van eind 19e eeuw tot heden. Het archief heeft een strekkende lengte van 2 kilometer.
Het archief bevat 100.000 persfoto’s, 15.000 brochures en 20.000 tijdschriften. Daarnaast bevat het archief vele duizenden boeken over autotechnologie, auto-industrie, milieu en olie-industrie en is er reeds een omvangrijk digitaal archief opgebouwd. Het NCAD beheert naast haar eigen collectie het P.A.C.-, Olyslager- en het technisch archief van de ANWB.

Deze reis zal plaatsvinden op vrijdag 13 oktober!

Het schema (onder voorbehoud) ziet er zo uit:
10.00 uur ontvangst bij VDL Containersystemen
10.30 – 11.15 uur rondleiding door fabriek
11.15 – 11.30 uur afsluiting
11.30 uur vertrek uit Hapert
Tussen 11.30 en 13.00 zullen we ergens onderweg gezamenlijk lunchen
13.00 uur ontvangst bij NCAD
13.30 – 15.00 uur programma door NCAD
15.00 – 15.30 uur afsluiting

Voor deze reis hebben we geen gezamenlijk vervoer geregeld. De deelnemers krijgen t.z.t. een namenlijst, waarmee onderling afspraken voor carpoolen gemaakt kunnen worden.

Als bijdrage wordt € 15,- à 20,- per persoon gevraagd, inclusief lunch. Het juiste bedrag kunnen we pas bepalen als we weten hoeveel deelnemers er zijn.
Mocht je alleen interesse hebben in het ochtend- of middagprogramma, laat mij dat dan even weten. Dan komt de lunch te vervallen.

Aanmeldingen als vanouds per e-mail aan clubreis@ho-modelautoclub.nl.
Hou voor actuele informatie onze site in de gaten!

Ron van der Velpen

0 gedachten over “1e update Clubreis 2017

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.