100-jarige MOEIJES in model

MOEIJES TRANSPORT uit het Noordhollandse Zwaag is in 1917 opgericht door Jan Moeijes, die melk ging vervoeren van de boeren in de omgeving naar de melkfabriek. In de loop der jaren is het bedrijf door de opvolgende generaties van de familie Moeijes uitgebouwd tot een veelzijdig internationaal transportbedrijf. Die historie wordt op de website mooi in woord en beeld gebracht.

Nu worden transporten door geheel West-Europa verzorgd. Moeijes is gespecialiseerd in het transport van groente, fruit, bloemen en planten. Daarnaast verzorgt Moeijes transporten van allerlei levensmiddelen, hoogwaardige goederen en volumegoederen. De multifunctionele vrachtwagens van Moeijes zijn dagelijks onderweg van en naar bestemmingen in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittanië. In het verleden werd ook nog wel op het Midden-Oosten gereden getuige deze foto:

Van dit bedrijf zijn eigenlijk opvallend weinig modellen in 1/87 te vinden; alleen bij AWM zijn deze twee modellen te vinden (geweest):

In de jaren 80 kon je met decals van DMC nog wel je eigen varianten maken:

Misschien een idee voor de één of andere modellenfabrikant om naast de recente 1/50-modelle ook modellen van de moderne wagens als deze twee of alleen de deze maand in gebruik genomen jubileumtruck uit te brengen:

In ieder geval is het later dit jaar groot feest bij de firma:

(de afbeeldingen komen van MOEIJES en van AWM)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.